Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Yavuz’dan Saldırı Açıklaması

Muş Valisi Seddar Yavuz, terör örgütünün hain ve kalleş bir örgüt olduğunu belirterek, “Bunların yürekleri ve cesaretleri de yoktur. Kalleş ve alçak bir örgüttür. Mübarek ramazan günü bunların dinle İslam’la, imanlar ilgileri yoktur....

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 21:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 21:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş Valisi Seddar Yavuz, terör örgütünün hain ve kalleş bir örgüt olduğunu belirterek, “Bunların yürekleri ve cesaretleri de yoktur. Kalleş ve alçak bir örgüttür. Mübarek ramazan günü bunların dinle İslam’la, imanlar ilgileri yoktur. Bunlar ümmet düşmanıdır” dedi.
Vali Seddar Yavuz, öğretmenevinde Beşir Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeğinin ardından gazetecilerin saldırı ve örgüt içi infazlarla ilgili sorularını cevaplandırdı. Terör örgütünün hain ve kalleş saldırılarının devam ettiğini ifade eden Vali Seddar Yavuz, "Bu saldırıların asıl hedefiyle amacı, giderek halk desteğini kaybetmeleri ve Muş’ta artık vatandaşımızın bunlara itibar etmemesi, yüzlerine bakmaması ve her gittiği yerde bunlara haddini bildirmesiyle ilgilidir. Vatandaşımızın bu dik duruşu ve feraseti vesilesiyle terör örgütü, vatandaşlarımızı hedef alıyor. Hepinizin bildiği gibi kamu düzeninin tesisi noktasında devletimiz ve hükümetimiz kararlıdır. Ben de bu şehrin valisi olarak kamu düzeninin sağlanması konusunda gereken özen ve hassasiyeti göstermeye gayret ediyorum. Bugün Kızılağaç’ta bizim de çok sevdiğimiz ve kahramanlığı dillere desten olan bir geçici köy korucumuzu kaybettik. Bir kardeşimiz de hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı. Bölgeye ilişkin değerlendirmelerimiz devam ediyor ve kökü kazınıncaya kadar bu mücadelemiz devam edecek" dedi.
"FARENİN HANGİ DELİKTEN NE ZAMAN ÇIKACAĞI BELLİ OLMAZ"
Vali Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü:
"Muşlu kardeşlerimizin birlik, beraberlik, kardeşlik ve ülkenin bölünmez bütünlük noktasındaki kararlılığı ve bu konudaki samimiyeti her türlü takdirin üstündedir. Özü itibariyle halkımızın bu kararlı duruşu ve devletiyle, güvenlik güçleriyle birlikte hareket etmesi sonucunda daha iyi neticeler her geçen gün alacağız. Bunu herkes de hissediyor. Biz Muş’ta hiç eylem yapılamaz iddiasında değiliz. Eylem her zaman yapılabilir. Çünkü bunlar faredir. Farenin hangi delikten ne zaman çıkacağı belli olmayabilir. Bunların yürekleri ve cesaretleri de yoktur. Kalleş ve alçak bir örgüttür. Mübarek ramazan günü bunların dinle İslam’la, imanlar ilgileri yoktur. Bunlar ümmet düşmanıdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti düşmanı olmaktan çok ümmet düşmanıdır, küresel maşadır. Elbette biz köpeklerin sahiplerine sesleniyoruz. Köpeklerin sahipleri de seslendiğimizi anlıyor. Bundan böyle bu itlerin sahiplerine daha fazla seslenmeye devam edeceğiz."
ÖRGÜT İÇİN İNFAZ AÇIKLAMASI
Terör örgünün kandırarak dağa çıkarttığı Kürt çocuklarını infaz ettiğini aktaran Yavuz, "Son dönemde terör örgütü kandırarak dağa çıkarttığı Kürt çocuklarını infaz etmeye devam ediyor. Hepinizin bildiği gibi hem Bulanık’ta hem de Varto’da defnedilen 3 tane terör örgütü mensubunu infaz etmişlerdir ve güvenlik güçlerimiz infaz edilenlerin cesetlerini bulmuştur. Daha sonra bunlar ailelerine teslim edilmiştir ve aileleri bilgilendirilmiştir. Bu hain ve kalleş örgüt şu veya bu bahaneye sığınmak suretiyle kandırdığı örgüt mensuplarını da katletmeye devam ediyor. Özellikle bu terör örgütü mensuplarının muhbirlik yaptığını, kendilerine ihanet ettiklerini düşündükleri için infaz etmişlerdir" diye konuştu.
BAŞINA 300 BİN TL ÖDÜL KONULAN PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ
Bingöl’ün Adaklı ilçe kırsalında öldürülen, gri listede yer alan ve başına 300 bin TL ödül konan Brüsk kod adlı Engin Özün’ün öldürüldüğünü hatırlatan Vali Yavuz, "Hepinizin bildiği gibi kod adı Brüsk olan Malazgirt ve Varto bölgesinde faaliyet yürüten terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir. Bugün cesedi de Muş’a getirilip defin işlemi yapılmıştır" dedi.
VALİ’DEN AİLELERE ÇAĞRI
Ailelere çağrıda bulunan Vali Yavuz, "Aileler çocuklarına sahip çıksınlar, çocuklarına şefkat göstersinler. Bütün bir yükü devlete, devletin kurumlarına yıkmamalarını, çocuk doğurmakla anne-baba olunmadığını herkesin artık anlaması gerekir. Ben sorumluluktan kaçmıyorum. Bu şehrin valisiyim ve bu şehirdeki olumlu olumsuz her şeyden sorumluyum. Ama en az benim kadar anne-babalar da sorumludur. Herkes çocuğuna sahip çıksın, sevgi ve şefkat göstersin. Çocuklarımız ve geleceğimiz olan bu gençlerimiz ülkenin hizmetinde bulunsunlar, insanlığa, ailelerine faydalı olsunlar topluma faydalı olsunlar ve bir dua alsınlar" ifadelerine yer verdi.
"HERKES HATA YAPABİLİR"
"Özellikle dağda çocuğu bulunan ailelere buradan seslenmek istiyorum" diyen Yavuz şöyle konuştu:
"İnsanlar hayatlarında hata yapmış, kandırılmış olabilirler. Lütfen çocuklarınızın peşine düşün. Bu çocukları bir an önce dağdan indirmeye gayret edin. Açık ve net bir şekilde söylüyoruz, devlet hep 21 yaşındadır ve bunun sonu yoktur. 6 ay, 6 yıl ama daha sonrası yoktur. Hepsi devletin adaletine ya teslim olacaklar, ya da etkisiz hale getirilecektir. Bunun başka çaresi yoktur."
"ONLARIN KÜRTLERİN KALBİNDE YERİ YOKTUR"
Örgütün Kürtlerin kalbinde gönlünde yer kalmadığını dile getiren Yavuz, "Hendeklere Kürtleri gömenlerin Kürtlerin kalbinde yeri yoktur, gönlünde yeri yoktur. Bunu biliyorlar ve bunu bildikleri için de her fırsatta saldırmaya devam ediyorlar. Ama bilin ki gönüllerde bittiler, kalplerde bittiler, gözden düştüler. Dolayısıyla biz diyoruz ki, gelin bir ve beraber olalım ve bu ülkeyi zenginleştirelim" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.