Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Yavuz, askere kem gözle bakmayın

Muş Valisi Seddar Yavuz, medeniyet tasavvufu bir gençliğin yetiştirildiği sürece FETÖ ve yarın başka hokkabazlarla karşı karşıya kalınabileceğini söyledi.Muş’ta, meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü’nün...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 05:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 05:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Yavuz, askere kem gözle bakmayın
Muş Valisi Seddar Yavuz, medeniyet tasavvufu bir gençliğin yetiştirildiği sürece FETÖ ve yarın başka hokkabazlarla karşı karşıya kalınabileceğini söyledi.
Muş’ta, meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) askeri darbe girişimini protesto etti.
Tekbirlerin getirildiği ve sloganların atıldığı belediye meydanında vatandaşları selamlama konuşması yapan Vali Seddar Yavuz, Sulatan Alparslan’ın Anadolu’yu İslam’la buluşturduğunu ve Muş halkının da küresel göçlerin çetelerine ve hainlere boyun eğmediğini belirterek dimdik ayakta durduğunu söyledi.
Devlet geleneği olan bir milletin devlete isyan etmediğinin altını çizen Vali Yavuz, “Milletimizin ahlakında, genetiğinde devlete isyan etmek yoktur. Gün ülkücülerin, solcuların, milli görüşlerin ne kadar aşağılarsalar, aşağılasınlar asla devletine isyan etmedi. Devletini Amerika’da Avrupa kapılarında şikayet etmediler” dedi.
Medeniyet tasavvufu olan bir gençlik yetiştirilmesi gerektiğini kaydeden Vali Yavzu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “bugün FETÖ ile yarın başka hokkabazlarla karşı karşıya kalabiliriz o yüzden Müslümanın referansı Kur’andır. Hz. Peygamberdir. ‘Hocam böyledir’, ‘abim böyle’ dedi diye biz amellerimize şekil veremeyiz. Verirseniz böyle olur. Balkanlar’ın, Kafkaslar’ın, Ortadoğu’nun hatta Afrika’nın ikinci adresi Türkiye’dir. Bilin ki bu bayrağın altından bütün ümmetti Muhammed gölgesinde bulunabilir. Ama siz başka bir ülkenin gölgesinde bulunamazsınız. Biz sadece Müslümanlar için değil. Dünyadaki her mazlum için bütün mazlumlar için gör ses olmaya devam edeceğiz. Türkiye Sayın Cumhurbaşkanımızın sayesinde büyük bir devrim gerçekleştirdi. Bu gün bütün kaosun bütün sebebe budur. Yeni baştan Osmanlı geliyor diyorlar gelecek elbette. Biz İslam dünyasına sahip çıkacağız siz orada doğuda istediğiniz gibi at oynatamayacaksınız. İnsanları istediğiniz gibi katledemezsiniz.”
“Askerimize kem gözle bakmayın”
Muşluların büyük bir sınav verdiğini ve askeri faaliyetlerin devam edeceğini hatırlatan Vali Yavuz, “Hanım kardeşlerimiz ve Milletimiz burada günlerce uymadan bu meydana sahip çıktı. Demokrasiye ve Cumhurbaşkanımıza ve daha önemlisi Devletimize sahip çıktı. Türk Silahlı kuvvetlerimizin kurumsal kimliğine asla helal getirmeyelim. O yüzden karşılaştığımız askerlerimize hiç kem gözle bakmayalım çünkü onlar canlarımız ciğerimiz. Onlar bu ülkeyi beklemeye ve korumaya devam edecek. O yüzden yanlışlık yapmayalım. Bir kargaşaya vesile olmayalım. Şu anda herhangi bir husus yok. Normal askeri faaliyetlerimiz devam edecek. O nedenle sokaklarda zırhlı araçlar gördüğünüzde helikopter gördüğünüzde herhangi bir endişeye kapılmaya gerek yok. Çünkü bu şehirde benim bilgim olmadan hiçbir araç bir yere hareket edemez. Her şey benim kontrolü altındadır sıkıntımız yok ama bizim Rutin faaliyetlerimiz yapmamız lazım. Dolasıyla halen bir terör örgütü PKK ile mücadele etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Türkiye de darbe yapmayı gerektirecek hiçbir şey olmadığını vurgulayan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ise, askeri darbe girişimine tepki göstererek üniversite olarak alanlarda olduklarını ifade etti.
Ülkede hiçbir sorun yokken darbe girişimin yapıldığının altının çizen Rektör Polat, “Tüm kurumlarımız ayakta. Bütün merkezlerimiz çalışıyor. Dünya ekonomisinde bir buhran yaşarken, bizim konforumuz yerinde, kimsenin başörtüsüne dokunulmuyor, kimsenin hayat tarzına müdahil edilmiyor pek ne oldu buna darbeye ihtiyaç duyuldu” şeklinde konuştu.
Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, İlçe ve Belde Belediye Başkanlarının birer konuşma yapmasından sonra Valilik önüne kadar yürüyüşe geçildi.
Burada toplanan vatandaşlara İl Emniyet Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Muş Şubesi tarafından katılımcılara kek ve çorba ikramı yapıldı.
Öte yandan çok sayıda vatandaş sabah saatlerine kadar demokrasi nöbetini sürdürmeye devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.