Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali ve Belediye Başkanı komutanın yanında yer aldı

Bilecik’te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında bir ilk yaşandı. Garnizon Kumutanlığı’nın protokolden çıkarılması sonrası ilk törende Vali ve Belediye Başkanı bir arka sırada bulunan komutanın yanında yer aldı.Cumhuriyet Meydanı’nda...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilecik’te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında bir ilk yaşandı. Garnizon Kumutanlığı’nın protokolden çıkarılması sonrası ilk törende Vali ve Belediye Başkanı bir arka sırada bulunan komutanın yanında yer aldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda kutlanan ulusal, resmi bayramlar, Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalarda varsa kenttin milletvekilleri, vali, belediye başkanı ve garnizon komutanı kendilerine kırmızı noktada belirli olan yerde durarak, törenlere katılırdı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi Resmi Gazete yayımlanan yürürlükle ulusal ve resmi bayramlar ile tarihi günlerde yapılacak tören ve kutlamalara dair yönetmelik değiştirildi. Buna göre; yönetmeliğin 2’nci maddesinin 4’üncü fıkrasının b, c ve ç bentlerinde yer alan “garnizon komutanı” ve aynı yönetmeliğin 3’üncü maddesinin 2’nci fıkrasında yer alan “garnizon komutanlığı” ibareleri yürürlükten kaldırıldı.
Vali ve Belediye Başkanından hassas davranış
Bu değişiklik sonrası bugün Cumhuriyet Meydanında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı çerçevesinde Atatürk Anıtına Bilecik Valiliği ve Bilecik Belediye Başkanlığı çelenklerini sundu. Bilecik 2. Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç tarafından çelenk sunulmadı. Çelenk sunumu öncesi Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ile Bilecik 2. Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç bir süre sohbet ettikten sonra, vali ve belediye başkanı kendilerine kırmızı noktayla ayrılan yere geçmeyerek bir adım geri geçtiler. Bu hamleyle Bilecik 2. Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç ile bir arada olan protokol üyeleri, törenleri bu şekilde gerçekleştirdi.
Öte yandan program öncesi ‘Sayın Valim, Garnizon Komutam ve Belediye Başkanım’ diye başlayan konuşmalarda Garnizon Komutanlığının adı okunmazken, Vali Süleyman Elban ise bir polis ve bir asker eşliğinde çelengi sundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.