Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Su: “Sanayi-üniversite işbirliğini en yüksek seviyeye taşımak için çalışmalar kararlılıkla sürüyor”

Mersin Valisi Ali İhsan Su, sanayi-üniversite işbirliğini en yüksek seviyeye taşımak için çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü söyledi.Vali Su, Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi rektörleri ile Mersin...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Su: “Sanayi-üniversite işbirliğini en yüksek seviyeye taşımak için çalışmalar kararlılıkla sürüyor”

Mersin Valisi Ali İhsan Su, sanayi-üniversite işbirliğini en yüksek seviyeye taşımak için çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü söyledi.

Vali Su, Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi rektörleri ile Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı, ‘Üniversite-Sanayici İlişkisi’ toplantısına başkanlık etti.

Sahil Valilik’te gerçekleştirilen toplantıda konuşan Su, sanayicilerin ancak yüksek katma değerli ve nitelikli iş gücüne sahip bir sanayi yapısı ile dünya ihracatından daha fazla pay alabileceğini belirtti. Su, nitelikli iş gücü ve kalifiye eleman bulmakta zorlanan sanayiciler için bu çalışmaların önemli katkılar sunacağı inancında olduğunu vurguladı.

Sanayi-üniversite işbirliğini en yüksek seviyeye taşımak için çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü de ifade eden Su, sanayide bilgi ve teknolojiye dayalı yüksek katma değerli yerli üretimin yanı sıra sosyal ve bölgesel gelişmeye katkı sağlayan, nitelikli işgücüne sahip sanayinin geliştirilmesi için bu toplantıların sürekli hale gelmesi gerektiğinin altını çizdi.

OSB’de faaliyet gösteren sanayicilerin hangi meslek dallarında nitelikli iş gücüne ihtiyacı olduğu ve bu doğrultuda üniversitelerde hangi bölümlerin açılması gerektiği konusunda araştırma yapılmasının karara bağlandığı toplantı, genel durum değerlendirmesi ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.