Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Şahin’den Soykırıma Karşı “Piyanist” Filmi Önerisi

“Soykırım” denince akla Hitler Almanya’sının geldiğini belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, Almanya Federal Meclisi’nin verdiği sözde “soykırım” kararına yönelik olarak Tük televizyonlarında “Piyanist” filminin oynatılması...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Soykırım” denince akla Hitler Almanya’sının geldiğini belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, Almanya Federal Meclisi’nin verdiği sözde “soykırım” kararına yönelik olarak Tük televizyonlarında “Piyanist” filminin oynatılması önerisinde bulundu.
Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun’da Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği bir kahvaltı öncesinde kendisi hakkında çıkan iddialar ve ülke gündemi hakkında açıklamalarda bulundu. Valiler kararnamesi öncesinde kendisine birçok iş alanı bulunduğunu söyleyen Şahin, Almanya Parlamentosu’nun verdiği sözde “soykırım” kararını ise çok sert sözlerle eleştirdi.
Kararname öncesinde kendisine birçok iş alanı yakıştırıldığını burgulayan İbrahim Şahin, “Valiler kararnamesi çok tartışıldı. Zaman zaman arkadaşlar bana yeni iş alanları açtılar. Onlara teşekkür ediyorum ama İstanbul dışında bir valiliği Samsun’a değişmem. İstanbul’u da Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olduğu için isterim. Ama İstanbul Valisi benden çok daha başarılı, becerikli ve çalışkan bir arkadaş olduğu için de ona kıyamam. Samsun’da bırakın valiliği, valilikten sonra bile emekliliğimi burada geçirmeyi düşünüyorum” dedi.
“TELEVİZYONLARDA PİYANİST FİLMİ OYNATILMALI”
Almanya’nın aldığı sözde soykırım kararının ardından Almanya’nın diğer milletlere karşı davrandığı soykırımcı politikasının ele alındığı filmlerin yayınlatılması gerektiğinin altını çizen Vali Şahin, “Dün çok canımızı sıkan bir olay oldu. Almanya Federal Meclisi’nde ‘sözde soykırım’ ile ilgili bir karar çıktı. Bu karar çok incitici, iğrenç, çirkin... Yerimi bilmiyorum ama bunu şiddetle kınıyorum. Aslında soykırım dendiğinde akla Hitler Almanya’sı gelir. İnsanların toplu katliamı denildiğinde ise ‘Holokost’ akla gelir. Bir medya mensubu olarak Türkiye’deki medya bu durum karşısında ne yapar diye merak ediyorum. ‘Piyanist’ filmini hemen yayına koymamız gerekiyor. Almanya’da Yahudilere, Musevilere yapılan işkenceleri anlatan yüzlerce film var. Bunları bir şekilde yayına koymamız gerekiyor. Ama niyedir bilmiyorum? Biz böyle hemen saldırıyoruz, kınıyoruz, ertesi günü yine normal hayatımıza devam ediyoruz. Bunları, medya gündemine taşır belki diye söylüyorum. Yoksa bu bir PR çalışması. Siz güçlüyseniz bir şekilde yükleniyorlar ve sizi incitiyorlar. İşin üzücü yanı da ticari hacim itibarıyla da bizim en büyük ölçeğimiz Almanya. Bu da işin başka bir garabetidir. Bir taraftan bizle üst düzey ticaret yapıyorlar, diğer taraftan da bizi budamaya çalışıyorlar” diye konuştu.
PİYANİST FİLMİ İLE NE ANLATILIYOR?
2002 yılında yapılan filmde, Hitler Almanya’sının 2. Dünya Savaşı sonrasında Polonya’yı işgal etmesi ve Yahudilere yaptığı işkenceler anlatılıyor. Almanların o zamanlarda diğer milletlere karşı uyguladığı sert politika, Yahudi bir piyanistin üzerinden seyirciye aktarılıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.