Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Şahin Koleksiyonerler İle Bir Araya Geldi

Koleksiyonerleri ağırlayan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Kültür ve sanatın eğitim politikamızda iç içe olması gerekiyor" dedi.Dersaadet Buluşmaları kapsamında İstanbul Valisi Vasip Şahin, koleksiyonerler ile buluştu. İstanbul Valiliği’nin...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Koleksiyonerleri ağırlayan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Kültür ve sanatın eğitim politikamızda iç içe olması gerekiyor" dedi.
Dersaadet Buluşmaları kapsamında İstanbul Valisi Vasip Şahin, koleksiyonerler ile buluştu. İstanbul Valiliği’nin tarihi kabul salonunda verilen davete sinema oyuncusu ve aynı zamanda koleksiyoner olan İzzet Günay, devlet adamları dışında madeni paraya resmi basılan ilk kişi olan giyim koleksiyoneri Sabiha Tansuğ, Collection Club Başkanı ve Collection ve Fotoğraf Dergileri sahibi Şerif Antepli, Hisart Canlı Tarih ve Dioarama Müzesi kurucusu Nejat Çuhadaroğlu, Yeditepe Üniversitesi Sanat ve Tasarım Bölümü Başkanı Öğretim Üyesi Babür Kerim İncedayı, şiir koleksiyoncusu ve şair Seyfettin Ünlü, koleksiyoner Prof. Dr. Turgut Göksoy, Mimar Naim Arnas ve yemek kültürü koleksiyoneri Gökhan Turhan katıldı.
"KÜLTÜR VE SANATIN EĞİTİM POLİTİKAMIZDA İÇ İÇE OLMASI GEREKİYOR"
Vali Şahin, sanat ve sanatçının toplumu besleyen en önemli husus olduğunu belirterek, “Sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Kültür ve sanatın eğitim politikamızda iç içe olması gerekiyor. Koleksiyonerleri ciddi bir şekilde akredite edecek kurumlar olmalı. Her zaman destekçiniz olacağız” diye konuştu.
Koleksiyonerlerin yaşadığı sıkıntıların dile getirildiği programda söz alan sinema oyuncusu ve koleksiyoner İzzet Günay ise, “Bugün bir ilki yaşıyoruz. Tarihe tanıklık ediyoruz. İlk defa bir vali koleksiyonerliğe gönül vermiş kişileri bu tarihi binaya davet ediyor” ifadelerini kullandı.
Görüşmede ayrıca her koleksiyoner kendi alanıyla ilgili düşüncelerini dile getirirken, İstanbul’un Müze Kent olması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Koleksiyonerler, dernek olarak düzenledikleri sergilere İstanbul Valisi Vasip Şahin’i davet etti. Program akşam yemeği ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.