Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Şahin, Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti

Kapalıçarşı esnafını ziyaret eden İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Buradaki esnafı özellikle ziyarete geldim. Çünkü 15 Temmuz FETÖ’cü hain kalkışmanın karşısında dimdik duran esnaflarımızın bir kısmı da buradaydı. Biliyorsunuz valiliğe...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2016 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kapalıçarşı esnafını ziyaret eden İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Buradaki esnafı özellikle ziyarete geldim. Çünkü 15 Temmuz FETÖ’cü hain kalkışmanın karşısında dimdik duran esnaflarımızın bir kısmı da buradaydı. Biliyorsunuz valiliğe yapılan baskında da bu civardaki esnaflarımız hemen oraya koştular. Oradaki işgalcilerin, hainlerin oradan defolmasını sağladılar" dedi.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, bugün öğle saatlerinde Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti. Vali Şahin’i Kapalıçarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kökler ve diğer dernek üyeleri kapıda karşıladı. Esnafları tek tek dolaşarak sohbet eden Vali Şahin, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Kapalıçarşı esnafı Murat Mertel’in iş yerini de ziyaret etti. Şehidin Türk bayraklarıyla donatılmış iş yerine giren Şahin, yakınlarına baş sağlığı diledi.
Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Şahin, "Kapalıçarşı biliyorsunuz hem Türkiye’nin hem de dünyanın çok yakından bildiği ve dünyanın bugüne kadar yapılmış en büyük alışveriş merkezlerinden birisi. Buradaki esnafı özellikle ziyarete geldim. Çünkü 15 Temmuz FETÖ’cü hain kalkışmanın karşısında dimdik duran esnaflarımızın bir kısmı da buradaydı. Sağ olsunlar o gün bulundukları mahalleden, evlerden veya iş yerlerinden o hain darbe karşısında tavırlarını göstermek üzere hepsi tereddütsüz sokağa çıktılar. Hatta burada bir esnaf kardeşimiz olaylarda şehit oldu. Yakınlarına uğrama fırsatı buldum. Dükkanına uğrayıp baş sağlığı diledim. Tabi esnaflık bizim toplumumuzu millet yapan ortak mayalarımızdan birisidir. Katmanlar arasındaki geçişkenliği sağlar. Dolayısıyla esnaflık her zaman bir kültür taşıyıcısı olma noktasında önemli bir yere sahip olmuştur. Ve bir kaç vesileyle bugün esnaflarımıza merhaba demiş oldum. Çok teşekkür ettim desteklerinden dolayı. Biliyorsunuz valiliğe yapılan baskında da bu civardaki esnaflarımız hemen oraya koştular. Oradaki işgalcilerin, hainlerin oradan defolmasını sağladılar. Bunun teşekkürü için geldim. Bir de genel olarak dertleştik" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.