Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Şahin: “Anneler, Toplumu Geleceğe Taşıyan Önemli Köprülerdir”

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Anneler Günü nedeniyle Zeytinburnu’ndaki Semiha Şakir Huzurevi sakinlerini ziyaret etti. Burada annelere gül takdim edip tebrik eden Şahin, “Anneler bizim için toplumu yetiştiren, toplumu sağlıklı bir şekilde...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Anneler Günü nedeniyle Zeytinburnu’ndaki Semiha Şakir Huzurevi sakinlerini ziyaret etti. Burada annelere gül takdim edip tebrik eden Şahin, “Anneler bizim için toplumu yetiştiren, toplumu sağlıklı bir şekilde geleceğe taşıyan aslında önemli köprülerdir” dedi.
Vali Şahin, sabah saatlerinde Zeytinburnu’ndaki Semiha Şakir Huzurevi sakinlerini ziyaret etti. Anneler Günü dolayısıyla yapılan ziyarette huzurevi sakinlerine gül takdim ederek tebrik eden Vali Şahin, yaşlılarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Burada bir konuşma yapan Şahin, “Sizler bizim en büyük zenginliklerimizsiniz. Hem hayat birikiminiz olarak en büyük zenginliğimizsiniz ama birer anne olarak bugünkü özel günde çok daha ayrı bir anlamı var sizlerle birlikte olmanın” dedi.
“ANNELER GELECEĞE TAŞIYAN ÖNEMLİ KÖPRÜLERDİR”
Annelerin nesilleri geleceğe taşıyan önemli bir köprü görevi gördüğünü belirten Şahin, “Bugün Anneler Günü, tekrar tebrik ediyorum. Annelerimiz bizim kadim geleneğimizde de bizim için en büyük varlıklardır. Belki bütün kültürlerde, bütün inanışlarda, bütün dinlerde, anneler önemli ama bizdeki önemi zannediyorum diğer bütün kültürlerden çok çok daha üst seviyede. Çünkü bizde anneye - babaya ‘öf’ bile denilemez. Annenin - babanın emri neredeyse Allah’ın ve peygamberin emrinden sonra gelir. O derece itaat edilmesi, ona tabii olunması, hiçbir şekilde isyan edilmemesini gerektirir. Anneler tabi bizim için ayrıca toplumu yetiştiren, toplumu sağlıklı bir şekilde geleceğe taşıyan aslında önemli köprülerdir. Sizler o bilgi birikiminizi, kendi anne, babalarınızdan, dedelerinizden, ninelerinizden aldığınız o bilgileri, tecrübeyi, geleneği, göreneği, kültürü çocuklarınız vasıtasıyla gelecek nesillere aktarıyorsunuz. Bunu da aslında en iyi annelerimiz yaparlar çünkü anne daha çocuk doğduğundan itibaren ona öğretmenlik yapar. Her şeyini çocuk annesinden öğrenir. Yani bizler her şeyimizi sizlerden öğrendik. Dünyayı sizlerle okumaya çalıştık. Ahlakı, erdemi, fazileti, doğruyu, bir başkasına hayırlı olmayı, yardım etmeyi hep sizlerin o güzel tavsiyelerinde, ninnilerinde, o güzel öğütlerinde bulduk. Önce sizlere teşekkür ediyoruz. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin, inşallah sizlere layık evlatlar olalım, toplum olarak sizlerin kıymetini bilelim ki gelecek nesillerde annesinin babasının aynı kıymeti verebilsinler. Tekrar gününüzü kutluyorum” diye konuştu.
Vali Vasip Şahin, burada yaptığı konuşmasının ardından huzurevi sakinleri ile sohbet etti ve sorunlarını dinledi. Şahin ziyaretin ardından huzurevinden ayrıldı.
Öte yandan, ziyaret öncesi kapıda karşılanan Vali Şahin’e üzerinde iki kuş figürünün bulunduğu tablo hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.