Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Özdemir’den Edirnelilelere ’Meydan’ çağrısı

Edirne Valisi Günay Özdemir, belediye ile ortaklaşa yapmayı planladıkları Cumhuriyet Meydanı için Edirnelilere seslenerek, destek beklediğini söyledi. Proje kapsamında bazı işletmelerin yıkılması da planlanıyor.Cumhuriyet Meydanı’nı kentin...

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2016 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2016 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne Valisi Günay Özdemir, belediye ile ortaklaşa yapmayı planladıkları Cumhuriyet Meydanı için Edirnelilere seslenerek, destek beklediğini söyledi. Proje kapsamında bazı işletmelerin yıkılması da planlanıyor.
Cumhuriyet Meydanı’nı kentin en merkezi yeri olan Atatürk Heykeli, Eski Camii, Üç Şerifeli Camii ve Selimiye Camii’ni kadar yapmayı planladıklarını belirten Vali Özdemir, kararı Edirne halkının vereceğini söyledi. Yapılması planlanan Cumhuriyet Meydanı’nın kentin turizmine çok büyük katkı saylayacağını ifade eden Vali Özdemir, kentin Cumhuriyet Meydanı’na çok acil ihtiyacı olduğunu söyledi.
Vali Özdemir yaptığı açıklamada, "Edirne’de bayramı sokakta kutlamamızdan dolayı gerçekten üzüntü duydum. Hem öğrencilerimiz hem de halkımız ne bayramı kutlamada, ne bayrama katılmada, çok ciddi bir şekilde sıkıntı çekiliyordu. Sadece protokolün olduğu yerde bir düzenleme vardı. Sadece protokolün olduğu yerde bayram vardı. Öğrencilerimizin ve halkımızın hemen hemen bayrama katkısı hiç yoktu. Bu da gerçekten beni üzmüştü. Edirne’de birlikte bayram kutlayacağımız bir alanın olması gerekiyor. Edirne’nin böyle bir meydana ihtiyacı var. Edirne halkı bunun bu şekilde olması konusunda ciddi bir istek ve talebi olduğunu bunun da Edirne halkı tarafından olumlu karşılanacağını düşünüyorum. Eğer Edirne halkımız bu konu da bize yardımcı olursa, biz bu problemi halkımızın istediği doğrultuda çözmek istiyoruz" dedi.
Cumhuriyet Meydanı’nın yeri konusunda açıklama yapan Vali Özdemir, "Amacımız bizim merkezi bir yerde olması. Herkesin rahat bir ulaşım sağlayacağı bir yer olması. Ve bizim tarihi mekanlarımızla turizm anlamında katkı sağlayacak bir alanda olması gerekiyor. Edirne’nin turizm anlamında da düzenlemeye ihtiyacı var. Bizim öncelikli amacımız halkımızın, öğrencilerimizin, beraber bayram kutlayabileceğimiz, merkezi bir alan olması. Benim düşüncem Atatürk Heykeli’nin olduğu bölgede onun etrafında Makedonya Kulesi’ni kapsayacak Selimiye Camii’ne kadar bir düzenleme yapılabilir. Halkımız destek verirse bizde revize çalışmalarımızı yaparız" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.