Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Küçük: "Hedefimiz Ailelerimiz"

Uyuşturucu ile mücadele il koordinasyon toplantısı Çarşamba Valilik ek hizmet binası toplantı salonunda gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2018 22:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2018 22:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Küçük: "Hedefimiz Ailelerimiz"

Bursa Valisi İzzettin Küçük’ün başkanlığını yaptığı ve her türlü bağımlılığın ele alındığı  toplantıya Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Emniyet Müdür Yardımcısı Önder Dülger, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Ali Akar, Başsavcı Vekili Gökhan Şen ve kurum müdürleri katıldı.

“Bir ülkenin güvenli adımlarla hedeflerine ilerlemesi, o milletin sağlıklı yaşayan, sağlıklı düşünen fertlerine sahip olması ile sağlanır.” Diyerek sağlıklı ortamlara ve bireylere dikkat çeken Vali İzzettin Küçük; “ Uyuşturucu ile mücadelemiz ciddi ve kararlı bir biçimde aralıksız olarak devam ediyor. Emniyet ve Jandarma’da sadece uyuşturucu ile mücadele için kurulmuş birimlerimiz, ekiplerimiz var. Bu ekipler her bölgede, her mahallede sürekli olarak arama, tarama, izleme yaparak, gelen ihbarları değerlendirerek suça ve suçluya karşı baskınlar yapmakta ve önemli sonuçlar elde etmektedirler.  Bağımlılıkla mücadele kapsamında sadece bu illete yakalanmış vatandaşlarımız, evlatlarımız değil aynı zamanda ailelerle de iletişimimiz ve programlarımız devam ediyor.  Bu çalışmalara Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri de yaptıkları programlarla destek oluyorlar.

İLGİSİZ KALMAYIN

Bağımlılıkla mücadele denince akla sadece maddenin esiri olmuş vatandaşlarımız değil, bu maddelerin kurbanı olmadan gençlerimizi uyarmak, aileleri uyarmak onları bilinçlendirmek en büyük mücadele şeklidir. Yani olaya başlamadan son noktayı koyabilmek en başarılı yöntemdir. Bunun için geçen yıl okulların açıldığı gün özellikle ailelerimize bilgilendirme kitapçıkları dağıttık. Bu yıl da 500 bin adet kitapçık bastırarak okulların açıldığı gün ailelerimize dağıtacağız. Bakınız çocuklarımıza demiyorum. Özellikle ailelerimizi kastediyorum. Aile bilinçlenecek çocuğa yol gösterecek, en önemlisi çocuğu ile bire bir ilgilenmiş olacak. Siz ebeveynler olarak çocuklarınıza yeteri kadar ilgi ve alaka göstermezseniz sizin açığınızı bu art niyetli kişiler kapatmaya çalışacak ve buda kötü sonuçlar doğuracaktır.

Bağımlılığın tuzağına düşmüş vatandaşlarımız için ise bu işin tedavi ve rehabilitasyon yönü var. Bu hususta gayet iyi durumdayız. İnsanlık köyümüz şuan faaliyette ve orada 20 gencimiz rehabilite ediliyor.  AMATEM ve ÇAMATEM güçlü bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. Ayrıca Yıldırım Belediyesi ile Valiliğimizin başlattığı Rehabilitasyon projesi bu yıl bitecek. Son olarak Yeşilay’ın bugün arsa yeri belirlenecek ve 20 milyon lira bedelli güçlü bir rehabilitasyon projesi var. İnşallah oda en kısa sürede yapılarak hizmete girmiş olacak.

Bağımlılıkla mücadele sürekliliği olan bir konu. Asla mücadeleyi bırakmayacağız. Altını çizerek tekrar söylüyorum, yapılan bütün araştırmaların sonucunda ailenin ilgisi, dikkati, takibi, sevgisi ve çocuğa vereceği güven en önemli mücadele kaynağı. Bunların eksikliğinde ise çocuklarımızın, gençlerimizin yüreğinde büyük ve karanlık bir boşluk oluyor. Bu boşluğu ya aileler, ya da fırsatçılar dolduracak. Başta aileler olmak üzere geleceğimize sahip çıkmak hepimizin birinci görevidir. Bir çocuğu asla sevgisiz ve ilgisiz bırakmamalıyız.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.