Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Koçak: "Ramazan Ayı Boyunca Terör Mağduru 50 Bin Aileye Gıda Paketleri Dağıtılacak"

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, mübarek Ramazan ayında toplumsal hayatta paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneğinin Mardin’de yaşanacağını söyledi.Üç ayların en faziletlisi olan mübarek Ramazan ayının Mardin’in ruhuna uygun...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, mübarek Ramazan ayında toplumsal hayatta paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneğinin Mardin’de yaşanacağını söyledi.
Üç ayların en faziletlisi olan mübarek Ramazan ayının Mardin’in ruhuna uygun kardeşlik, dayanışma ve paylaşmanın en güzel örnekleriyle idrak etmek üzere hazırlıklara devam ettiklerini belirten Vali Ömer Faruk Koçak, Mardin’de Ramazan ayının her yönüyle dolu dolu yaşanacağını kaydetti. Ramazanın, yardımlaşma ve dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının en yoğun şekilde yaşandığı ay olduğunu hatırlatan Vali Koçak, on bir ayın sultanı olarak kabul edilen mübarek Ramazan ayını, Mardin Valiliği ve sivil toplum örgütleriyle birlikte düzenlenecek ortak organizasyonlarda toplu iftar sofraları, dar gelirli vatandaşlara dağıtılacak Ramazan paketleri ve Ramazan’ın manevi havasına uygun olarak düzenlenecek sosyal aktivitelerle dolu dolu geçirmeyi planladıklarını söyledi. Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennemden kurtuluş olarak nitelendirilen kutlu ve mübarek Ramazan ayının manevi havasının tam anlamıyla yaşanabilmesi için haftalar öncesinde çalışmalara başladıklarını kaydeden Vali Koçak, “Ramazan, orucun farz kılındığı ve Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı aydır. Her Müslüman’ın heyecanla beklediği 11 ayın sultanı ile hamd olsun ki bu yıl da buluşuyoruz. Bu müstesna iklim, salih amellerin işlendiği ve insanların günahlarından arındığı on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e Mardin Valiliği olarak, şehrimizde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleriyle ortaklaşarak hazırlanıyoruz. Bölgemizde yaşanan terör olayları tehdidinden dolayı evlerinden, ilçelerinden göç ederek, ilimize, ilçemize yerleşen vatandaşlarımızla aylardır sürdürdüğümüz dayanışmayı bu mübarek ayın manevi havasına uygun olarak artırmanın hedefindeyiz. Terör olaylarından ötürü zorunlu olarak göç etmek zorunda kalan misafirlerimiz başta olmak üzere Mardin’de misafir ettiğimiz, Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı ve elbette ki dar gelirli vatandaşlarımız, öğrencilerimizle birlikte mübarek Ramazan ayının manevi havasına uygun olarak, paylaşma ve dayanışma içerisinde olacağız. Artuklu’da farklı noktalarda ama özellikle de belirlediğimiz camilerimizde kuracağımız yer sofralarında hep birlikte iftar açacağız. Bu sofralarda sadece Mardin’de bulunan misafirlerimizle değil, mübarek ayın manevi havasını ve hazzını yaşamak isteyen bütün vatandaşlarımızla birlikte olacağız. Dar gelirli vatandaşlarımıza; sivil toplum örgütlerimizin de destekleriyle Ramazan’a özel gıda paketleri ve marketlerden alışveriş yapma imkanıyla dayanışmanın en güzel örneğini yaşayacağız. Amacımız, bu mübarek ayda hiçbir vatandaşımızı atlamadan her eve, her gönle girmenin çabası içerisinde olacağız” dedi.
İmkan sahibi, varlığı yerinde olan vatandaşların Ramazan ayında her zamankinden daha fazla dar gelirli vatandaşların yardımına koşması, sofralarını ve imkanlarını paylaşması çağrısında bulunan Vali Koçak, Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir devlet olduğunu, derdi olan her vatandaşın derdiyle dertlenecek kadar güçlü bir sosyal devlet olgusuna sahip olduğunu söyledi. Vali Koçak, “Devlet, devlet olmanın gereğini her zaman yerine getiriyor, getirmeye de devam edecek ancak dinimiz, bu mübarek ayda sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın önemini her zamankinden fazla önemsemektedir. Dayanışma, yardımlaşma ve kardeşlik duygularının daha da güçlendiği bu kutlu zaman diliminde imkanı ve gücü olan herkesin her zamankinden daha fazla üzerine düşeni yapması gerekiyor. Onun içindir ki bizler; sivil toplum örgütlerimizle yaptığımız toplantılarda bu mübarek ayın daha dolu manevi havasına daha uygun hareket edilebilmesi için istişarelerimizi sürdürüyoruz. Kaymakamlıklarımızla, müftülüklerimizle, hayır kuruluşları ve sivil toplum örgütlerimizle birlikte ortaklaşarak, ihtiyaç sahibi olsun, olmasın bütün vatandaşlarımıza Ramazan ayının feyzinden, bereketinden nasiplenmesini istiyoruz” diye konuştu.
"TERÖR MAĞDURU 50 BİN AİLEYE GIDA PAKETLERİ DAĞITILACAK"
Ramazan ayı boyunca özellikle belirlenecek camilerde, cami zeminlerine kurulacak yer sofralarında her gün ortalama 10 bin vatandaşa sıcak yemeklerle iftar yapma imkanı sunulacakların belirten Vali Koçak, bununla birlikte terör olaylarından dolayı göç etmek zorunda kalan başta Nusaybinli misafirlere olmak üzere yaklaşık 50 bin aileye, ailenin nüfus verileri ortalamalarına göre gıda paketi ya da alışveriş kartı dağıtılacağını sözlerini ekledi. Vali Koçak, Ramazan ayında yapılacak yardımlara katkıda bulunmak isteyen ya da yapılacak yardımların bir tarafından tutup, katkıda bulunmak isteyenlerin yapmak istedikleri katkıları da hazırlanan veri tabanına ekleyebileceklerini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.