Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Işın, Muhtarlarla İftarda Bir Araya Geldi

Ağrı Valiliği tarafından özel bir restoranda verilen iftar yemeğinde Ağrı Valisi Musa Işın, muhtarlarla bir araya geldi.Yemekten sonra konuşan Vali Işın, Ramazan ayı boyunca hem il merkezinde hem de ilçelerde vatandaşlarla iftar yemeklerinde...

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2016 00:11
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2016 00:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ağrı Valiliği tarafından özel bir restoranda verilen iftar yemeğinde Ağrı Valisi Musa Işın, muhtarlarla bir araya geldi.
Yemekten sonra konuşan Vali Işın, Ramazan ayı boyunca hem il merkezinde hem de ilçelerde vatandaşlarla iftar yemeklerinde bir araya geleceklerini belirtti.
Vali Işın, “Bundan sonra inşallah hem ilçelerimizde hem de mahallelerimizde büyük gruplarla, halkımızla iftar açacağız. Allah nasip ederse ilçelerimizin hepsine gideceğim. Bu ramazanı hep beraber fakirin sofrasında da oturmak şartıyla birlik, beraberlik ve huzur içerisinde geçirelim. Bizim amacımız Ağrı’da huzurumuzun sağlanması ve teminidir. Başka bir derdimiz yok. Bizler sizin için çalışıyoruz. Siz huzurlu olasınız, size hizmet edelim, sizin aşınıza aş ve işinize iş katalım diye biz buradayız. Allah rızası için sizi seviyoruz ve Allah için ve memleketimizin huzuru için çalışıyoruz” diye konuştu.
“AĞRI’DA GÖREV YAPMAKTAN MUTLUYUM”
Ağrı’da görev yapıyor olmasından memnuniyetini dile getiren Vali Işın,”Cenab-ı Hak benim burada Vali olarak görev yapmamı nasip etti. Görevli olarak Vali olmanın ötesinde bu halka daha fazla hizmet etmek, daha fazla sıkıntılarına ortak olmak ve sıkıntılarını gidermek, problemlerini çözmek, onların yanında olmak, onlarla sohbet etmek, onların sofralarında oturmak, onların huzurunu temin etmek, onlara daha iyi bir eğitim, sağlık, yol ve su götürmektir bizim amacımız. Bunun için çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.
“TEK İSTEĞİMİZ AĞRI’NIN HUZURU”
Tek isteklerinin Ağrı’nın huzurunu, birlik ve beraberliğini Ağrılılarla birlikte sağlamak olduğunu vurgulayan Vali Işın, “Bu güzel ayda bu güzel sofrada oturur sohbet ederken ve iftarımızı açarken belki bugün İslam aleminde milyonlarca insan iftarını açacak bir lokma ekmek bulamadı. Ama çok şükür şimdi bizim memleketimizin her köşesinde şu anda yediğimiz yemeği herkes yiyebiliyor. Bugün İslam Aleminde Afganistan, Suriye ve Irak’ta her yerde milyonlarca insan evsiz kaldı. Onlar şu anda sofralarında bir şey bulamaz. Onun için memleketimizin ve huzurumuzun kıymetini bilelim. Huzur yoksa sağlık, zenginlik, mal ve mülk bir şey ifade etmez. Her zaman huzur, huzur, huzur diyeceğiz. Huzurumuzu bozanlara fırsat vermeyeceğiz. Siz onları, bu haydutları ve bu anarşistleri benden daha iyi tanıyorsunuz. Biz burada sofra kurulurken, fakir fukara insanlar akşam soframıza ne götürürüz derken, bu haydutlar dağlarda biz bugün nereye saldırabiliriz, hangi polisi şehit edebiliriz, hangi köyü basabiliriz, hangi yolu kesebiliriz diye çalışıyor. Bu yaptıkları insanlık dışıdır hatta hayvanlık dışıdır. Bunlar ellerine geçen herkesi hunharca katletmek için meşguller” dedi.
“İYİ Kİ CEHENNEM VAR”
Vali Işın “Devlet olmayınca ne namus, ne şeref, ne mal ve mülk, ne zenginlik ne de servet kalıyor. Devlet olmayınca hiçbir şey kalmıyor. Biz bunu gözümüzle Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da ve Filistin’de görüyoruz. Devlet olmayınca insanın hiçbir kıymeti kalmıyor. Onun için devletimize musallat olanlara fırsat vermeyeceğiz. Onlar bizden görünüyorlar. Biz Kürt’üz ve sizin için çalışıyoruz diyorlar. Allah sizi kahru perişan etsin. Siz 30 yıldır bu millete kan ağlatıyorsunuz, gözyaşı döktürüyorsunuz, masum insanları öldürüyorsunuz. 6 aylık hamile polis kadını şehit ettiler ve bebeği ile beraber defnedildi. Bu insanlık mıdır? Haşa hangi Kürt, hangi insan bunu yapar? Bunlar ne insan ne Müslüman ne Kürt ne de Türk’tür, bunlar hiçbir şey değildir. Bunlar canavarlardan daha aşağılık varlıklardır. Bunlar insan değildir. Bu aziz ve mübarek günde masum insanları öldürenler Allah onları kahru perişan etsin. Onları cehennem dahi temizlemez. Cehennem yaratıkların suçlarını telafi etmeye yetmez. Allah’ın hesabı büyük hesaptır. İyi ki cehennem var. Eğer cehennem olmasaydı bu zalimler tarihte ve bugünde olduğu gibi yaptıkları ile gideceklerdi ve yaptıkları yanlarına kar kalacaktı. Allah bunların hakkından gelecektir inşallah” diye konuştu.
“ARAMIZA FİTNE SOKANLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ”
Ağrılılara huzuruna sahip çıktıkları için teşekkür eden Vali Işın, “Biz de dikkatli olacağız, kenetleneceğiz ve birbirimizi seveceğiz. Aramıza fitne ve fesat sokanlara fırsat vermeyeceğiz. Bu Mel’unlar diyorlar ki, her Kürt aileden birisinin oğlu ya da kızı ya cezaevinde olsun dağda olsun ya da toprağın altında olsun, olsun ki biz de bunu kullanalım ve sefamızı sürelim. Değerli kardeşlerim emin olun bunu kendileri söylüyor. Gelip diyorlar ki biz sizin için yaptık bunu ve sizin çocuklarınız kahramanlık yaptı siz de bizi alkışlayın. Böyle bir şey olabilir mi? Allah sizi kahru perişan etsin. Siz kimsiniz, siz haydutsunuz bu insanlardan ne istiyorsunuz. Siz Kürt’ten, Türk’ten, Müslüman’dan, Arap’tan görevini yapan masum insanlardan kadınlardan ne istiyorsunuz? Cehennem olmasa 6 aylık hamile polisi şehit edenlerden kim soracak bunun hesabını. Allah bunun hesabını soracak. Burada da soruluyor ama buradaki ceza yetmiyor onlara. Çünkü suçları o kadar büyütür ki burada ömür boyu cezaevinde yatsalar ya da gebertilseler de bu onlara yetmez” diye konuştu.
“PKK TAŞERON BİR ÖRGÜTTÜR”
Vali Işın, “Bu terör örgütü sadece ve sadece bir taşeron bir örgüttür. Başkasının hesabına çalışan bir örgüttür. Kimin adına çalıştığını biz biliyoruz. Yoksa bir terör örgütü tek başına bir hafta dahi ayakta kalamaz. Ama 32 yıldır Kürt’ü, Türk’ü, Çerkez’i ve Arap’ı herkesi öldürüyorlar. Bir terör örgütünün parası yok, pulu yok, devleti yok, 32 yıl nasıl ayakta kalabilir? Sadece bu soruyu kendinize sorun. O silahları kim veriyor, o silahlar nereden geliyor ve hangi parayla satın alıyorlar? Ortadoğu’daki bütün devletleri yok ettiler. Diyorlar ki Türkiye’de zayıf bir ülke olsun ve kardeşi kardeşe kırdıralım. Onlar da biliyor ki bu ülke bölünmez. Bu ülke bölünmeyecek kardeşlerim. Kimi kime böleceğiz. Hepimiz iç içe geçmişiz ve kardeşiz” şeklinde konuştu.
Konuşmadan sonra muhtarların sorun ve isteklerini dinleyen Vali Işın, daha sonra misafirlerini yolcu etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.