Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Işın: "Bu alçaklar paralel din kurdular”

Ağrı Valisi Musa Işın, FETÖ terör örgütüne tepki göstererek, “Esas paralel din kurdular, din. Biz göremedik maalesef. Bunlar bu dine ne ihanetler yaptılar” dedi.Hayırsever iş adamı Nimetullah Kaya’nın ilçe merkezinde yapmaya başladığı...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Işın: "Bu alçaklar paralel din kurdular”
Ağrı Valisi Musa Işın, FETÖ terör örgütüne tepki göstererek, “Esas paralel din kurdular, din. Biz göremedik maalesef. Bunlar bu dine ne ihanetler yaptılar” dedi.
Hayırsever iş adamı Nimetullah Kaya’nın ilçe merkezinde yapmaya başladığı dört minareli caminin temel atma törenine Vali Musa Işın, İlçe Kaymakamı Abdulkadir Okay, Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı ile kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Burada konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, iş adamı Nimetullah Kaya’ya teşekkür ederek, ‘Memleketimiz büyük bir felaketi bu milletin feraseti sayesinde yüzlerce şehit, binlerce gazi vererek bertaraf etti. Hani diyorlar ya paralel devlet filan kurdular. Esas paralel din kurdular, din. Biz göremedik maalesef. Bunlar bu dine ne ihanetler yaptılar. Bu alçaklar, ‘başörtüsü teferruattır’ dediler. ‘Gerek yok’ dediler. Ezandan ‘Eşhedü Enne Muhammed’en Resullullah’ lafzını çıkarttılar. Hıristiyanlarla haşna fişna oldular. Dediler ki ‘ortak bir din kuralım. Bütün dinlerin güzel taraflarını alalım, herkes dinini bıraksın.’ Yani bizi İslamiyet’i bırakmaya davet ettiler. Zaten Hıristiyanlar, Hıristiyanlığı bırakmıştı. Daha nice nice ihanetleri var bunların. Ama Allah’a şükürler olsun. Allah rızası için hareket etmediler, Allah onları rezil rüsva eder. Allah bunları rezil rüsva etti” dedi.
"Ülkesine de dinine de ihanet etti"
FETÖ elebaşı Gülen’in bu memlekette gömülebileceği bir avuç toprağı olmadığını dile getiren Vali Işın, “Allah böyle rezil etmesin insanları. Allah akıbetimizi hayır etsin. Biz büyüklerimizden hep şunu duyduk. Allah’ım sen bizi son nefesimize kadar imanla götür. Demek ki ne kadar önemliymiş bu. 78 yaşındaki adam kendi ülkesine de ihanet etti. Dinine de ihanet etti. Allah böyle rezil eder insanları. Alçak haline getirir, alçak. Bunlar en fazla dinimize zarar verdiler. Ülkemizde inşallah kısa bir sürede kendi içindeki bu sıkıntıları giderir. Bundan kurtulacağız Allah’ın izniyle. Ama dinimize sımsıkı sarılacağız. İslamiyet bizim şerefimizdir, namusumuzdur, haysiyetimizdir. Özellikle Kürtler eğer dinlerini kaybederlerse her şeylerini kaybederler. Biz her türlü içimize sokulmak istenen fitne ve teröre karşı çıkacağız. Bu FETÖ olur, PKK olur IŞİD olur, ne zıkkım olursa olsun. Bütün terör örgütlerini şiddetle lanetliyoruz. İster Kürtçülük adı altında olsun, ister Türkçülük adı altında olsun, ister Arapcılık adı altında olsun, ister haşa mübarek dinimizin perdesi altında olsun. Kim teröre baş vuruyorsa, kim bizim namusumuza, devletimize, vatanımıza, bayrağımıza el uzatıyorsa, biz o uzanan eli kırarız. Hepimiz bunu yapmak zorundayız değerli kardeşlerim. Sakın aldanmayalım. Kürtçülük adı altında Kürtler dinsizleştirilmek isteniyor. Açık ve nettir. Bu PKK’nın projesidir. PKK, IŞİD, FETÖ, bunların hepsinin yuları başkalarının elinde olan maşa örgütlerdir. Müslümanlara ve Türkiye’ye başkalarının adına vekalet savaşlarını götürüyorlar. Artık herkes aynada bunları görüyor. Kim bunları kullanıyor, bakın bu darbede ortaya çıktı. Muvaffak olamadıkları için darbeciler neredeyse yas tuttular, kan ağlıyorlar, bize müttefik dost olduklarını söyleyen adamlar. Ama çok şükür halkımızın dirayetiyle bütün Türkiye’de ilk kez bu millet darbecilere darbe yaptı. Bir daha darbe yapanlar aklının ucundan dahi geçiremeyecekler” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmanın ardından caminin temelleri atıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.