Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Güvençer, kurum müdürlerine demokrasi şehitleri için dua okuttu

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, başkanlığını yaptığı İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde darbeci askerlere karşı mücadele eden 246 şehit için kurum müdürlerine dua okuttu.Manisa İl Koordinasyon...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Güvençer, kurum müdürlerine demokrasi şehitleri için dua okuttu
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, başkanlığını yaptığı İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde darbeci askerlere karşı mücadele eden 246 şehit için kurum müdürlerine dua okuttu.
Manisa İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında toplandı. Toplantının gündeminde 15 Temmuz askeri darbe girişimi ve OHAL ilanı vardı. Vali Güvençer, toplantının başında yaptığı konuşmada 15 Temmuz’da şehit olan 246 vatandaşla ilgili sözlerini tamamlarken kurum müdürleri 1 dakikalık saygı duruşuna davet edileceği beklentisiyle bir anda ayağa kalktı. Bu sırada Vali Güvençer, kurum müdürlerine, durumun saygı duruşundan çok daha öte olduğunu belirterek kurum müdürlerini oturmaya ve demokrasi şehitleri için 1 buçuk dakikalığına dua okumaya davet etti. Yerlerine oturan kurum müdürleri ise ellerini açarak şehit olan 246 vatandaş için dua okudu. Okunan duanın ardından konuşan Vali Güvençer, "Bu karanlık ve zulumle hak ve haklılık başa çıkmıştır. Ama bunu fark edememekle haklıyız. Çok özel bir mutluluk ve gurur duyuyorum ki belki dünya tarihinde bizzati somut varlığı kendisi hak ve hakkaniyetle mutlak suretle örtüşen tek millet bizim milletimizdir. Hakkın galibiyeti denince milletimizin galibiyeti; milletin galibiyeti denince Allah’a çok şükür ki tereddütsüz hakkın ve hakkaniyetin ve haklılığın muzzaferi anlaşılmaktadır" dedi.
"Bu gücün altından kalkamayan hiç bir sorun yoktur"
Vali Güvençer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir şeyleri çözmek mesafe almak üzere toplantıdayız. Bir enerjiye ihtiyacımız var bir güce ihtiyacımız var. Orada da bu gücü bize somut olarak kanunlarımız, kurumlarımız, kurullarımız, teşkilatlarımız bu teşkilatlarımızın hiyerarşik disiplin sistemler, süre gelen devlet geleneklerimiz, bu çerçevede hazırlanan bütçelerimiz, stratejik planlarımız, bizlere tahsis edilen ödeneklerimiz sağlıyor. Bunlar ölçülebilir, kıymetlendirilebilir, geliştirilebilir imkanlar zaman zaman da farklılaşabilir ama karşılaştığımız sorunların çözümünde bu somut enstrümanların ötesinde hepsinin ötesinde Allah’a çok şükür sahip olduğumuz gerçek güç bu milletin gücüdür. Ölçülemeyen kıymetlendirilemeyen, tartılamayan bu gücün altından kalkamayan hiç bir sorun yoktur"
Vali Güvençer’in konuşmalarının ardından toplantıya devam edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.