Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Gül: "Hızlı Tren 2019’da bitecek"

Sivas Valisi Davut Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kente gerçekleştirdiği ziyaretin ardından basın toplantısı düzenleyerek Erdoğan’ın Sivas temaslarını değerlendirdi.Sivas’ta görev yapan basın mensupları ile makamında...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Gül: "Hızlı Tren 2019’da bitecek"

Sivas Valisi Davut Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kente gerçekleştirdiği ziyaretin ardından basın toplantısı düzenleyerek Erdoğan’ın Sivas temaslarını değerlendirdi.

Sivas’ta görev yapan basın mensupları ile makamında bir araya gelen Gül, burada yaptığı değerlendirmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın stadyum yanında toplu açılışa katıldığını anımsatarak, 821 milyon lira değerindeki 53 tesisin açılışını gerçekleştirdiğini söyledi.

Erdoğan’ın Sivas temasları kapsamında valiliği de ziyaret ettiğini kaydeden Gül, 1999 yılında üçüz çocuklarına Recep, Tayyib ve Erdoğan adını koyan aile ile bir araya geldiğini ve Sivas ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdiğini kaydetti.

Gül, Cumhurbaşkanın 7 saate yakın Sivas’ta kaldığını belirterek bunun Sivas’a verilen önemi gösterdiğini ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sivas’ın sorunlarını çok iyi bildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hızlı trenin gecikmesiyle ilgili yaptığı değerlendirmenin sorulması üzerine Vali Gül şunları söyledi.

"Cumhurbaşkanımızın, ’Sivas’ın hızlı treni gecikmesin. Geciktirenlerden de hesap sorarım’ demesi; bürokratı da, müteahhiti de, siyasetçisi de herkes Cumhurbaşkanımızın bu talimatını kendi yönünden alıp, nasıl hızlandıracaksa bu talimatı yerine getirecek. Hızlı tren 2019 yılında inşallah bitecek. Bittiğinde de biz sadece İstanbul’a ulaşmayacağız. Aynı zamanda; İzmir’e, Afyon’a, Konya’ya, Eskişehir’e, Ankara’ya ulaşacağız. Onlar da bize ulaşacak. Yıldız Dağı’mız, termalimiz, balıklı kaplıcamız var. Daha çok ziyaretçi gelecek. Dışarıda milyonun üzerinde Sivaslı var. 1-2 yılda geliyorlarsa; alt yapımız, ulaşımımız güçlendiğinde yılda birkaç kere gelecekler."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.