Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Ercan Topaca: "Hatay’da 89 kişi tutuklandı"

Hatay Valisi Ercan Topaca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında kentte 89 kişinin tutuklandığını bildirdi.Vali Ercan Topaca yaptığı açıklamada, darbe teşebbüsüne karışan...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay Valisi Ercan Topaca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında kentte 89 kişinin tutuklandığını bildirdi.
Vali Ercan Topaca yaptığı açıklamada, darbe teşebbüsüne karışan toplam bin 20 kişi hakkında işlem yapıldığını ve bu konuyla bağlantılı olduğunu düşündükleri 894 kişinin görevden uzaklaştırıldığını belirtti. Bu kişiler arasında askeri personel, polis, milli eğitim personeli, hakim ve savcılar, üniversitelerden ve vergi dairesinden kişiler bulunduğunu belirten Topaca, "Şu an itibariyle de 21 kişi gözaltında. Bunların sorgusu emniyette devam etmektedir. Ayrıca bu kapsamda 89 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu. Bu bin 20 kişiden 27 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tabii tablo bununla sınırlı değil. Öyle tahmin ediyorum ki ilerleyen günlerde ifadeler alındıkça farklı kişilere de ulaşılacaktır" dedi.
Bugün itibariyle bu yasadışı terör örgütünün kontrolünde bulunan 20’nin üzerinde okul, vakıf ve etüt merkezlerinin hepsine el konulduğunu vurgulayan Vali Topaca, "Kanun hükmünde kararname doğrultusunda ilimizde bulunan bu terör örgütü kontrolündeki okullar, sağlık tesisleri de dahil olmak üzere hepsine el koyma işlemleri devam ediyor. Zaten biz valilik olarak bu olay olur olmaz, daha kanun hükmünde kararname çıkmadan bu kurumları belirlemiştik. İçinde delil olabilecek bazı bilgi ve belgelerin yakılma veya karartılma ihtimaline karşı valilik olarak tedbiren mühürlemiştik. Bunlar kamu mülkiyetine geçecektir. Tabi bir de şu boyutu var ki bu kurumlar, bu binalar yine milletin parasıyla yapılmıştı. Biz millete ait olanı yine millete iade etmiş oluyoruz. Zannedilmesin ki bu kişiler o okulları, o binaları kendi ceplerindeki parayla yaptılar. Her biri bizim milletimizin yaptığı bağışlarla, hayırseverlerin yaptığı bağışlarla ortaya çıkmıştır. Bu yüzden bu kurumların kamu mülkiyetine geçirilmesinde de bir sakınca görmüyorum" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.