Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Aktaş’dan hacı adaylarına, “Darbecileri gözünüzün önüne getirin taşlayın” dedi

Nevşehir Diriliş meydanında düzenlenen demokrasi nöbetinin 20.gününde hacı adayları dualar ile kutsal topraklara uğurlandı.Diriliş meydanında düzenlenen demokrasi nöbetinin 20.gününe Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 04:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 04:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Aktaş’dan hacı adaylarına, “Darbecileri gözünüzün önüne getirin taşlayın” dedi
Nevşehir Diriliş meydanında düzenlenen demokrasi nöbetinin 20.gününde hacı adayları dualar ile kutsal topraklara uğurlandı.
Diriliş meydanında düzenlenen demokrasi nöbetinin 20.gününe Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Metin Alkaya, İl emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet ali Tanrıver ve yaklaşık 15 bin kişi katıldı.
Diriliş meydanında düzenlenen demokrasi nöbeti Nevşehir Belediyesi mehteran takımının marşları ile başlarken program İl Müftülüğü din görevlileri tarafından ilahilerin söylenmesi ile devam etti. Program Nevşehir’den kutsal topraklara hacca gidecek olan hacı adaylarının dualar ile uğurlanması ile devam ederken burada Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Valisi İlhami Aktaş birer konuşma yaptı. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver konuşmasında hacı adaylarına kutsal topraklarda milletimize 15 Temmuz gecesini yaşatanlara kahrı perişan eyle diye dua edeceksiniz dedi. Ünver, “ Burada nöbet bekleyen vatandaşlarımızın huzurunda sizlerden istirham ediyorum. Rabbim şahit. Oraya gittiğinizde Beytullah’ı görüp selam verdiğinizde ellerinizi açıp yalvaracaksınız. Ya Rabbi yıllardan beri seccadelerimizin başında seher vaktinde dualarımızla şehitlerimizin kanı ile ayağa kaldırdığımız bu vatanı hoca kisvesi altında hainler gelip kanımızı döke döke elimizden almaya çalıştılar. Allah’ım bunları Kahhar ismi şerifin ile kahrı perişan eyle. Bunların intikamını al ya Rabbim diye dua edeceksiniz inşallah. O kutsal topraklarda bu dualar boş dönmeyecek” dedi.
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ise yaptığı konuşmada kutsal topraklarda şeytan taşlarken ülkemize bu hain saldırıyı düzenleyen bunlara emir verenlerin resimlerini göz önüne getirin ve bizler için de bir taş atın diye konuştu. Vali İlhami Aktaş, “ Şeytan taşlarken ibadetinize bu Mehmetçiğin üstüne bomba atan, Özel Harekat polisimizi şehit eden, kapıdan tankın önüne giden bacımızı kurşunlayan asker bozuntularına, üniforma içerisinde ki eşkıyaları şeytan yerine koyarak bir taşta onlara atın. Onlara bu emirleri verenlere, onların akıllarını çelenlere, onlara bu emirleri verenlere, onları bu şekilde kandıranların resimlerini aklınıza getirin ve bunların resimlerini düşünerek birer taşta bizim için atın. Birer taşta burada nöbet tutan insanlarımıza sorsak en az yüzde 50’sinin bu memlekette belki bir metre kare toprakları yoktur. Ancak 20 gündür canları pahasına ilk gün korudukları gibi memleketlerini korumaya çalışıyorlar. Birer taşta bu insanlar için atın” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ise Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk ise hacı adayları için dua ederek hayırlı yolculuklar temennisinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.