Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Aktaş, belediye anonsu ile halkı meydanlara davet etti

Karabük Valisi Mehmet Aktaş beraberinde, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Hasan Bal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Karabük Ticaret...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 04:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 04:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karabük Valisi Mehmet Aktaş beraberinde, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Hasan Bal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcan, siyasi parti temsilcileri ile birlikte Karabük Belediyesine gelerek hoparlörden vatandaşlara seslendi.
Aktaş, milletin engin sağduyusu ile hürriyetine ve demokrasiye olan aşkı sayesinde, ayrıca kahraman ordunun çok büyük bir bölümünün vatanına ve devletine bağlılığı sayesinde bastırılmak üzere olduğunu söyledi.
Darbe girişiminin tam olarak ortadan kaldırılana kadar, sokakları ve meydanları boşaltmama ricasında bulunan Aktaş, belediye anonslarından "Bu akşam maalesef kahraman ordumuzun içindeki bir kısım işbirlikçi, hain çete darbe girişiminde bulunmuştur. İlimizde bu hain çetenin herhangi bir girişimi söz konusu değildir. Tüm Karabüklü hemşehrilerimizi meydanlara inerek demokrasiye, vatanına, milletine sahip çıktıklarından ve darbeye karşı göğüslerini siper ettiklerinden dolayı en derin şükranlarımı sunuyorum. Allah devletimize ve milletimizi her türlü ihanetten korusun, hürriyet ve demokrasi mücadelemizde yar ve yardımcımız olsun" diye konuştu.
Vali Aktaş ve beraberindekiler daha sonra Karabük Kent Meydanı’na geçti. Burada da vatandaşlara seslenen Aktaş, “Bu akşam maalesef Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içindeki bir kısım ancak az bir kısım hain, satılmış çetenin bir darbe girişimi söz konusu oldu. Ama Allah’a şükür ilimizdeki askerlerimiz vatanına, milletine bağlılığında hiç tereddüt etmediler. Oları sizler adına kutluyorum. Ben Ankara’yla irtibat halindeyim bu hain, menfur darbe girişimi bastırılmak üzere. Allah’ın izniyle bir kaç saate kadar bastırılacaktır. Ama bizler bu darbe girişimi tam olarak bastırılana kadar bu meydanları terk etmeyeceğiz arkadaşlar. Hürriyetimize, istikbalimize ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu saatten itibaren biz size ilan edene denk valilik olarak ’arkadaşlar evlerinize gidebilirsiniz’ diyene kadar sizden rica ediyorum sokaklardayız, meydanlardayız" dedi.
Konuşmanın ardından Vali Aktaş ve beraberindekiler meydanda beklemelerini sürdürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.