Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Aksoy’dan Sur Esnafına Ziyaret

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, sokağa çıkma yasağının 122. gününe girdiği Sur’da ilçe esnafını ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Vali Aksoy, vatandaşlarla sohbet edip, kahvede oturanlarla birlikte çay içti.Diyarbakır’da...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, sokağa çıkma yasağının 122. gününe girdiği Sur’da ilçe esnafını ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Vali Aksoy, vatandaşlarla sohbet edip, kahvede oturanlarla birlikte çay içti.
Diyarbakır’da 2 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından yoğun çatışmaların yaşandığı Sur ilçesi, yaralarını sarmaya devam ediyor. Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı ilçede esnaf dükkanlarını açmaya başlarken, vatandaşlar da ilçeye gelerek destek olmak amacıyla burada alışveriş yapıyor. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy da, yavaş yavaş eski günlerine dönmeye başlayan Sur ilçesini ziyaret etti. Sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında ilçeye gelen Vali Aksoy’a Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Sur Kaymakamı Memduh Tura ve kurum müdürleri eşlik etti.
Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Melikahmet Caddesi üzerindeki esnafı gezen Vali Aksoy, durumlarını sorarak, sorunlarını dinledi. Hemen her esnafla yakından ilgilenen Vali Aksoy, sorunları not aldırarak çözülmesi için talimat verdi. Esnaf ziyareti kapsamında vatandaşlarla da sohbet eden Vali Aksoy, simitçiden aldığı simitleri basın mensuplarına ve çocuklara dağıttı.
Melikahmet Caddesi sonunda bulunan Dört Ayaklı Minare’ye giden sokağın önünde açıklamalarda bulunan Vali Aksoy, Sur’da güvenlik ortamının sağlanmasından dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi. Vali Aksoy, “Bu noktada esnafımızı ziyaret ederek onlara hayırlı işler dilemek için ziyarette bulunduk. Vatandaşlarımızın memnuniyetlerini daha iyi noktalara ulaştırmak üzere ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızdan esnafımızdan gelen talepleri alıp imkanlar ölçüsünde onları nasıl karşılayabiliriz, neler yapabilirizi konuşma adına bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Suriçi Diyarbakır’ın ticaretinin kalbinin attığı yer. Amacımız Diyarbakır’ı günlük normal yaşamına döndürmek ve sorunları ortadan kaldırmak esnafımızda bu anlamda yapılan çalışmalardan dolayı güvenlik birimlerimize teşekkürlerini iletiyor. Diyarbakır’ın huzuru ve güvenliği için arkadaşlarımız çalışıyor. Temennimiz burayı Diyarbakır’ın ticaretini rutin bir şekilde devam etmesini sağlamaktır" dedi.
"TAŞINMAK ZORUNDA KALAN VATANDAŞLARA 14 MİLYON LİRA NAKDİ YARDIM YAPTIK"
Özellikle Sur’dan taşınmak zorunda kalan vatandaşların barınma ihtiyaçlarını ve temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere Aralık, Ocak Şubat ve Mart aylarında yaklaşık olarak 14 milyon lira nakdi yardım yaptıklarını kaydeden Vali Aksoy, şöyle devam etti:
"Kalacak hiçbir yeri olmayan vatandaşlarımız varsa bu vatandaşları da otellerde misafir ediyoruz, hiç kimseyi açıkta ve dışarıda bırakmıyoruz. Basit usulde vergi mükellefi olan bin 300 civarındaki esnafımıza da 4 milyon civarında nakdi yardım yapıldı, amaç burada esnafımızın vatandaşımızın bu süreçte daha az sıkıntıda geçiştirmesini sağlamaktır. Bakanlar Kurulu Kararı acele kamulaştırma yetkisi veriyor, bu hepsinin kamulaştırılacağı anlamına gelmiyor. Sur’u daha iyi bir noktaya taşımak için alınmış bir yetkidir. Bu yapılacak olan çalışmalar buradaki esnafımızla da vatandaşlarımızla da görüşülerek bir karar verilecek."
Vali Aksoy, konuşmasının ardından Gazi Caddesi esnafını ziyaret etti. Burada da esnafın sorunlarını dinleyen Vali Aksoy, çay ikram eden vatandaşların teklifini geri çevirmedi. Çay için vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali Aksoy, ziyaretlerinin ardından ilçeden ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.