Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Aksoy, patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarını ziyaret etti

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, dün gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarını ziyaret etti. Aksoy, terör örgütünün sivilleri hedef aldığının bir kez daha görüldüğünü belirterek, Diyarbakır...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, dün gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarını ziyaret etti. Aksoy, terör örgütünün sivilleri hedef aldığının bir kez daha görüldüğünü belirterek, Diyarbakır halkına teröre destek vermedikleri için teşekkür etti.
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, beraberindeki 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ve İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile birlikte, Sur ilçesi On Gözlü Köprü civarında dün gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunan Vali Aksoy, terör örgütü PKK’nın sivil insanları da hedef aldığını belirterek, “On Gözlü Köprü civarında bir patlama gerçekleştirildi ve bu patlama neticesinde 5 vatandaşımız yaşamını kaybetti. Çevik polislerimizin geçtiği bir esnada patlatılan bu patlayıcının orada bulunan insanlarımızı da etkilediğini de hep birlikte gördük. PKK terör örgütü sivil insanları da hedef aldığını ve onların yaşamlarını sonlandırma adına bu eylemleri gerçekleştirdiğini bir kez daha gördük. Terörle hiçbir yere varılamayacağını artık herkesin bilmesi gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun bütün unsurları terörle mücadele etme konusunda büyük bir kararlılık içerisindedir. Bu çalışmalar da bundan sonra devam edecektir. Burada sadece gezme amaçlı bulunan ve bu nedenle orada oldukları sırada iki küçük çocuk, onların anneleri, teyzeleri ve anneanneleri maalesef bu saldırı sonrası şehit olmuşlardır. Dedeleri şu anda hastanede tedavi edilmektedir. Babası şu anda yoğun bakımda ve hayati tehlikesi mevcuttur. Temennimiz yaralı olan vatandaşlarımızın da sağlığına kavuşmasıdır. Aynı olayda 9 polis memurumuz da yaralanmıştır. Bir polisimizin durumu biraz ciddidir. Diğer polislerimizin hayati tehlikesi yoktur. Bir kısmı bugün taburcu edilmiştir. Bu tür olayların yaşanmaması adına büyük bir kararlılık içinde kararlılığımız sürdüreceğiz” dedi.
“Diyarbakır halkına teşekkür ediyoruz”
Terörü bir kez daha kınadıklarını ve vatandaşların teröre destek vermemesi hususunu Diyarbakır’da gördüklerini ifade eden Aksoy, “Diyarbakır halkına da teröre destek vermedikleri için teşekkür ediyoruz. Birçok yasadışı çağrıya itibar etmemektedirler. Terörü Diyarbakır halkı da istememektedir. Bugün Diyarbakır’daki sivil toplum kuruluşları da bir açıklama yapmıştır ve bu tür saldırıları istemediklerini kamuoyuna paylaşmışlardır. Bu yönüyle temennimiz terörün sonlanmasıdır. Barış, güven ve huzur ortamının bundan sonraki süreçte ortaya çıkması ve halkın güven içerisinde yaşamını sürdürmesidir. Bu konuda ilgili birimlerimiz yoğun olarak çalışmaktadır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.