Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem:

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde incelemelerde bulunan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Şu anda devam eden 4 bin 500’ü aşan restorasyon çalışmamız var" dedi.Karabük Valisi Mehmet Aktaş’ı makamında ziyaret eden Vakıflar Genel Müdürü...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde incelemelerde bulunan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Şu anda devam eden 4 bin 500’ü aşan restorasyon çalışmamız var" dedi.
Karabük Valisi Mehmet Aktaş’ı makamında ziyaret eden Vakıflar Genel Müdürü Ertem daha sonra Safranbolu ilçesinde bulunan Dedeoğlu Camisi’nde incelemede bulundu.
Safranbolu’nun vakıf eserleri konusunda çok zengin bir ilçe olduğunu belirten Ertem, “Burada Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak birçok esere sahibiz. Onları restorasyonları yıllar itibariyle sürekli devam ediyor ve hemen hemen tamamladık gibi gözüküyor. En son Dedeoğlu Camisiyle alakalı, orası tarihi bir yapı değil ancak gerçekten yıkılmak üzere, kaymaları olan bir cami. Onun yıkılıp yeniden yapılmasıyla ilgili yerinde görmek için bir ziyaretimiz oldu. Sayın Valimizi de makamında ziyaret ettik. Dedeoğlu Camisini yerinde inceledik. İnşallah oraya onu yıkıp güzel bir cami yapacağız. Onun çalışmalarıyla ilgili Bölge Müdürümüze talimatı verdik” dedi.
Vakıflar olarak ülke genelinde restorasyon çalışmalarının tam hız devam ettiğini de kaydeden Genel Müdür Ertem, “Bütün bölgelerimizde, her sene söylüyorum ortalama 250 şantiyemiz var. Tüm yurt genelinde, bu ortalamayı da devam ettiriyoruz. Şuanda devam eden 4 bin 500’ü aşan miktarda restorasyon çalışmamız var. Ama aynı şekilde de yurt dışında da restorasyon çalışmalarımız var. Haftaya nasip olursa Makedonya’daki bir caminin açılışına gideceğiz, restorasyonu bitti. Biz bu anlamda ecdadın bize bıraktığı mirasa yine onların bize bıraktığı gelirleri çerçevesinde, elimizde geldiğince gayret sarf ederek sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu anlamda iyi bir çalışma yürüttüğümüzü söyleyebilirim” diye konuştu.
Ertem’e, incelemeleri sırasında Vali Mehmet Aktaş, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık da eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.