Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzmanlar Sıcak Havalara Karşı Uyardı

Gaziantep’te sıcak havaların etkin olmasıyla beraber, uzmanlar sıcak havalarda birçok konuda vatandaşlara uyarıda bulundu.Gaziantep’te havaların ısınmasıyla beraber, Özel Düztepe Yaşam Hastanesinde Uzman Dr. Fethi Albayram, giyim kuşam...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’te sıcak havaların etkin olmasıyla beraber, uzmanlar sıcak havalarda birçok konuda vatandaşlara uyarıda bulundu.
Gaziantep’te havaların ısınmasıyla beraber, Özel Düztepe Yaşam Hastanesinde Uzman Dr. Fethi Albayram, giyim kuşam konusunda çeşitli uyarılarda bulundu. Bu mevsimde, sıcaklıkların gece ile gündüz arasında büyük farklılıkların gösterdiğini vurgulayan Albayram, buna bağlı olarak gece giyilen kıyafet ile gündüz giyilen kıyafetinde değişmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Bu mevsimde çeşitli hastalıkların da baş gösterdiğini anlatan Uzman Dr. Abayram, “Bu dönemde alerjik hastalıklarda baş göstermeye başlar. Mayıs ayına kadar, bitki tozlaşmasıyla beraber, alerjik hastalıkları, bilhassa astım olanlar, kronik bronşit olanlar, bu çeşitli hastalıklardan kendilerini korunmaları gerekir. çünkü bu mevsimde kapıyı kapatırsın sıcak olur. kapıyı açınca da soğuk olur. iki tarafı açarsan cereyanda kalırsın. Daha çok beslenme sebze ve meyve dahilinde karışık besleneceksin. Yalnız ne et, yalnız ne protein. En güzel beslenme şekli karışıktır. Hepsinden dengeli olarak tüketmek gerekir. Eğer genel bir yasaklanma yani hastanın özel bir hastalığına karşı yasaklanmış bir yemek yoksa, hepsinden dengeli olarak beslenmesi gerekir” dedi.
“GÜNLÜK EN AZ 2 LİTRE SU TÜKETİLMELİDİR”
Bu mevsimde insanlarda çeşitli kronik hastalıkları baş göstermeye başladığını ifade eden Özel Düztepe Yaşam Hastanesinde Uzman Dr. Fethi Albayram, vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulundu. Albayram, “Çok dikkat edilmesi gereken bir mevsime giriyoruz. Yaz’dan Kış’a, Kış’tan Yaz’a geçiş bahar dönemi çok önemlidir. Bu dönemde alerjik hastalıklarda baş göstermeye başlar. Mayıs ayına kadar, bitki tozlaşmasıyla beraber, alerjik hastalıkları, bilhassa astım olanlar, kronik bronşit olanlar, bu çeşitli hastalıklardan kendilerini korunmaları gerekir. Çünkü bu mevsimde kapıyı kapatırsın sıcak olur. Kapıyı açınca da soğuk olur. İki tarafı açarsan cereyanda kalırsın. Bu da bitki tozlaşmalarının olduğu bir zamanda, hastalıklara davetiye çıkarır. Bu dönemde mevsim olarak, çok sıkı giyinmekte doğru değildir. Çok açık giyinmekte doğru değildir. Günlük en az 2 litre su tüketilmelidir. Beslenmemize dikkat edeceğiz. Astım olanlar, kronik bronşit olanlar dışarıda gezerken çok dikkatli olmaları gerekir. Aksi takdirde, hastalıklara davetiye çıkar. Bu mevsimde çok dikkat edilmesi gereken hastalıklardır. Bu hastalıklardan koruyucu ilaçları, mutlaka doktor kontrolünde mevsim boyunca kullanmaları gerekir” diyerek uyarılarda bulundu.
“BU MEVSİMDE EN ÖNEMLİ ŞEY GİYİNMEKTİR”
“Bu mevsimde en önemli şey giyinmektir” diyen Albayram, böyle iklimlerde, gece ısısı ile gündüz ısısı arasında büyük değişiklik olduğunu da sözlerine ekleyerek, giyinme konusunda da çeşitli uyarılarda bulundu. Albayram, “Bu çok önemlidir. Bir anda hava sıcaklığı 20-22 derece iken bir anda 15-20 derece azalabiliyor. Burada giyimlerini sıcaklığa bağlı olarak dikkat etmeleri gerekir. Mesela, gündüz giydiğin giysilerle gece sokağa çıkamazsın. Gece giydiğin kıyafetleri de sabah giymek tamamen ters bir şeydir. Beslenme konusunda ise bol sulu gıdalar tüketilmelidir. Zaten genel olarak beslenme budur. Daha çok beslenme sebze ve meyve dahilinde karışık besleneceksin. Yalnız ne et, yalnız ne protein. En güzel beslenme şekli karışıktır. Hepsinden dengeli olarak tüketmek gerekir. eğer genel bir yasaklanma yani hastanın özel bir hastalığına karşı yasaklanmış bir yemek yoksa, hepsinden dengeli olarak beslenmesi gerekir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.