Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzmanlar Şanlıurfa’daki Doğa Olayını Değerlendirdi

Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Abdulkadir Güzel, Şanlıurfa’da dün gece meydana gelen patlama ve gökyüzünde beliren ışığın nedeninin bir göktaşı (meteor) olduğunu belirtti.Kamera...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Abdulkadir Güzel, Şanlıurfa’da dün gece meydana gelen patlama ve gökyüzünde beliren ışığın nedeninin bir göktaşı (meteor) olduğunu belirtti.
Kamera kayıtlarını incelediklerini belirten Yard. Doç. Dr. Abdulkadir Güzel, Şanlıurfa’ya düşen ve büyük bir gürültü çıkaran cismin bir göktaşı olduğunu ifade etti. Güzel, “Göktaşları yüksek intifadan yeryüzüne doğru geldiklerinde özellikle insanların dikkatlerini üzerlerinde çok toplarlar. Büyüklükleri muhtelif olmakla beraber bazen çok büyükler düştüğünde çevrede büyük gürültülere sebep olurlar. Bu civardaki insanlarla konuştuğumuzda ve bu konuda çekilen videoları izlediğimizde bunların bir göktaşı olduğunu görebilmekteyiz” ifadelerini kullandı.
Yard. Doç. Dr. Abdulkadir Güzel, göktaşının Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi kırsalına düştüğünü tahmin ettiklerini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.