Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzman Erbaşlar, Özel Harekat Polisi Olarak Atama İstiyor

Kendi istekleri veya sağlık nedenleriyle görevlerinden istifa eden uzman erbaşlar, hükümetten bir defaya mahsus olarak toplu şekilde memur ataması istiyor. AUDER Başkanı Ömer Çiftçi, 10 bin 200 uzman erbaşın özel harekat polisi olarak atanmasını...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzman Erbaşlar, Özel Harekat Polisi Olarak Atama İstiyor
Kendi istekleri veya sağlık nedenleriyle görevlerinden istifa eden uzman erbaşlar, hükümetten bir defaya mahsus olarak toplu şekilde memur ataması istiyor. AUDER Başkanı Ömer Çiftçi, 10 bin 200 uzman erbaşın özel harekat polisi olarak atanmasını isteyerek, “Bizler bu göreve atanırsak hükümetimize, bu kadar şehit gelmeyeceğinin garantisini veriyoruz” dedi.
Profesyonel anlamda silah ve güvenlik eğitimi alarak uzman çavuş olarak atanan, ancak çeşitli nedenlerle kendi istekleriyle görevlerinden istifa eden uzman erbaşlar, kamu görevlerine toplu atamalarının yapılması taleplerini Mersin’den dile getirdiler. 10 Eylül 2015 tarihinde, sorunlarının çözümü için Atanamayan Uzmanlar Derneği’ni (AUDER) kuran uzman çavuşlar, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyerek, seslerini duyurmaya çalıştılar. AUDER Genel Başkanı Ömer Çiftçi’nin, Tüm Bölgeler Sorumlusu Hüseyin Efe ve Mersin İl Temsilcisi Murat Aydın ile birlikte düzenlediği toplantıya, Mersin, Adana, Antalya, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş ve Osmaniye’den gelen çok sayıda uzman çavuş katıldı.
“BİR DEFAYA MAHSUS TOPLU OLARAK KAMU KURUMLARINA ATAMA İSTİYORUZ”
AUDER Genel Başkanı Çiftçi, toplantıda yaptığı açıklamada, atanamayan uzman erbaşların sorun ve taleplerini dile getirdi. 10 Eylül 2015 tarihinde 8 kişiyle başlattıkları mücadelede, bugün itibariyle 2 bin kişiye ulaştıklarını belirten Çiftçi, “Bizlerin tek amacı, dernek olarak en az iki yıl süreyle görev yapmış, kendi isteğiyle veya sağlık problemi nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ilişkisi kesilmiş olanların devlet tarafından bir defaya mahsus kamu kurumlarına 657 sayılı kanuna tabi olarak toplu şekilde atamalarının yapılmasıdır” diye konuştu.
Bu yönde milletvekilleri de dahil yaptıkları çalışmaları anlatan Çiftçi, “Bizler, TSK’dan, kesinlikle korktuğumuz için ayrılmadık. Bizlerin ayrılma sebebi özlük haklarımızın getirdiği sıkıntılar, gelecek endişesi ve sağlık problemleriydi. TSK’da görev yaparken maalesef 90 gün rapor aldığımızda, 30 gün ceza aldığımızda, askeri veya sivil mahkemede bir günlük cezada bile ilişkimizin kesilmesi bizlerde gelecek endişesi yaratmıştı. Bu sebeple bizler severek, onur duyarak yaptığımız mesleğimizi bırakmak durumunda kaldık. Bizlerin şu anki hedefi, devletimiz tarafından toplu bir atamayla bizlere sahip çıkılmasıdır” ifadelerini kullandı.
“POLİS ÖZEL HAREKAT TİMİ OLMAYA TALİBİZ”
Bu atamalarda özellikle istedikleri görevleri de dile getiren Çiftçi, Polis Özel Harekat Timi’ne yaklaşık 15 bin kişinin alınacağını anımsatarak, atama bekleyen uzman erbaş sayısının da 10 bin 200 olduğunu söyledi. Şu an özel harekat polisi olmak için dışarıdan 2 bin kişinin başvuruda bulunduğu bilgisini veren Çiftçi, şunları söyledi: “Polis Özel Harekata bizler AUDER ailesi olarak, 10 bin 200 kişi olarak bu göreve talibiz. Bizler silah eğitimini ve güvenlik eğitimini en üst düzeyde profesyonel anlamda bilen insanlarız. Bizler bu göreve atanırsak hükümetimize, Türkiye’de bu kadar şehit gelmeyeceğinin garantisini veriyoruz. Bizler profesyonel bir ekibiz. Buralarda bizlerin değerlendirilmesi hem devletimiz hem ülkemiz hem de bölünmez bütünlüğümüz için çok iyi olacaktır.”
Bir başka isteklerinin de cezaevi dış koruma memurluğu olduğunu belirten Çiftçi, pilot bölge olarak uygulaması yapılacak İstanbul Maltepe’de cezaevi dış koruma memurluğu adıyla güvenlik oluşturulacağını anlattı. Çiftçi, “Bu güvenlik görevine bizler de talibiz. Bizlerin zaten güvenlik eğitimi aldığımız bilinmektedir. Jandarmanın çekilmesiyle beraber cezaevi dış güvenlik görevine bizlerin atanmasıyla hem atanamayan uzmanların kanayan yarası çözülmüş olacak hem de devletimiz profesyonel bir ekipten faydalanmış olacaktır. Ayrıca İçişleri Bakanlığı bünyesinde bir havuz oluşturulmasını ve bu havuza AUDER’in ilave edilmesini, buradan peyderpey atamaların yapılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“DOĞU VE GÜNEYDOĞUDA GÖREV YAPMAYA HER ZAMAN HAZIRIZ”
Uzman erbaşların arazi, silah ve güvenlik tecrübesine sahip insanlar olduklarını vurgulayan Çiftçi, “Bizler vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, hükümetimize, devletimize uzanacak ellere, atılacak kurşunlara karşı canımızı siper etmekten hiçbir zaman kaçmadık, kaçmayız da. Bizler, bizlere değer verildiği takdirde yine aynı şartlarda görev yapmaya hazırız. Bizleri güneydoğuda, doğuda görev yapmaya her zaman hazırız. Fakat uzman erbaş olarak değil. Özlük hakları verilmiş, bizlere değer ve nitelik verilmiş olması durumunda bizler her yerde Türkiye’mizde veya sınır dışında her yerde görevimizi en iyi şekilde yapacağımızdan hiç kimsenin en ufak bir kuşkusu dahi olmasın. Bizler profesyonel bir ekibiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Tüm Bölgeler Sorumlusu Efe ise 10 Şubat 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6663 sayılı kanunla Uzman Erbaş Kanunu’nda değişiklik yapılarak, açıktan atama süresinin 7 yıla çıkarıldığını söyledi. Bu kanundan önce görevlerinden ayrılan ve 7 yılını doldurmayan uzman erbaşların hak mahrumiyetine uğradıklarını belirten Efe, dernek olarak bu mağduriyetin giderilmesini istediklerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.