Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uyuşturucuyla mücadele firari kaymakama takılmış

Gönen Uyuşturucu ve Uçucu Maddeyle Mücadele Derneği’nin 4 projesinin FETÖ firarisi Kaymakam Hüseyin Parlak’a takıldığı öne sürüldü. Dernek Başkanı Ahmet Selvi, yaptığı açıklamada dernek olarak Kaymakam Parlak’a götürdükleri...

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gönen Uyuşturucu ve Uçucu Maddeyle Mücadele Derneği’nin 4 projesinin FETÖ firarisi Kaymakam Hüseyin Parlak’a takıldığı öne sürüldü. Dernek Başkanı Ahmet Selvi, yaptığı açıklamada dernek olarak Kaymakam Parlak’a götürdükleri her projenin reddedildiğini iddia etti.
Balıkesir’in Gönen ilçesinde faaliyet gösteren Gönen Uyuşturucu ve Uçucu Maddeyle Mücadele Derneği Başkanı Ahmet Selvi, yaptıkları projelerin hiç birisinin kabul edilmediğini ve bunun nedeninin ise FETÖ operasyonları kapsamında aranan Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak olduğunu iddia etti. Madde bağımlılığının Gönen’de toplumsal yara haline dönüştüğüne işaret eden Dernek Başkanı Selvi, “Dernek olarak, yaşama geçirmek istediğimiz projeler ve çalışmalar FETÖ soruşturması kapsamında görevden alınan Kaymakam Parlak tarafından engellendi” iddiasında bulundu.
Uyuşturucu ve uçucu madde bağımlılığının ergen yaştaki çocuklara kadar inmesi, madde bağımlılığının ölümleri de beraberinde getirmesi üzerine, uyuşturucu maddeye karşı topyekun mücadele başlatmak amacıyla kurulan Gönen Uyuşturucu ve Uyarıcı Maddeyle Mücadele Derneğinin yönetimi, kurulduğu günden bu yana her hangi bir projeyi yaşama geçirememekten dertli. Yaz başında madde bağımlılığından Gönen’de bir gencin hayatını kaybettiğini, Ramazan Bayramı öncesi ise madde bağımlısı bir gencin bir esnafın ölümüne sebep olduğunu hatırlatan Dernek Başkanı Ahmet Selvi, “Amacımız, Gönen’de hızla yaygınlaşan madde bağımlılığına karşı kamuyla işbirliği içerisinde hareket edip toplumsal sorumluluk üstlenmek, madde bağımlısı gençlere ve ailelerine ulaşıp gençlerin tedavi edilmesini, ailelerin ise seminerlerle bilgilendirilmesini sağlamaktı. Gönen’de toplumsal yara haline gelen madde bağımlığına karşı, halkın da duyarlılığını sağlayıp, ortak mücadele etmeyi hedeflemiştik. Balıkesir ili genelinde de kurulu iki dernekten bir tanesiyiz. Ancak, hedeflerimize ulaşamadık, ulaşamadığımız gibi yola çıkmamız engellendi” dedi.
Dernek olarak Gönen’de 4 proje geliştirdiklerini de dile getiren Ahmet Selvi, “Geliştirdiğimiz, projelerin yaşama geçirilmesi görevden alınan Kaymakam Hüseyin Parlak tarafından engellendi” dedi. Gönen mülki idare amiri tarafından dikkate alınmadıklarını öne süren Selvi, ”Her götürdüğümüz proje, kendisi tarafından çürütüldü. Biz, ’Kaymakamlık olarak siz öncü olun, biz destek verelim’ dedik bu önerimizde kabul görmedi. Madde bağımlısı gencin işlediği cinayet sonrası da Kaymakam Parlak’ı ziyaret edip, yapmak istediğimiz çalışmaları anlatmıştık, yine onay vermemişti. Derneğimizin çalışmalarını engelleyen Kaymakam Parlak, önümüzü tıkadı. Bizim bundan sonraki beklentimiz, madde bağımlısı gençlerimizi topluma kazandırma çalışmalarında siyasi parti temsilcilerimizin, sivil toplum örgütlerimizin ve belediyemizin destek vermesi” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.