Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uyuşturucunun zararları tiyatro oyunu ile anlatıldı

Yozgat’ta uyuşturucu bağımlılığın gençler üzerindeki olumsuz etkisinin konu alındığı ’Beni Affet Anne’ isimli tek perdelik tiyatro oyunu sahnelendi.Yozgat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü katkılarıyla Kültür Merkezi...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uyuşturucunun zararları tiyatro oyunu ile anlatıldı

Yozgat’ta uyuşturucu bağımlılığın gençler üzerindeki olumsuz etkisinin konu alındığı ’Beni Affet Anne’ isimli tek perdelik tiyatro oyunu sahnelendi.

Yozgat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü katkılarıyla Kültür Merkezi Salonu’nda sahnelenen ’Beni Affet Anne’ isimli oyun izleyicilerden büyük beğeni aldı. Tek perdelik oyunda uyuşturucu bağımlılığının gençler üzerindeki olumuz etkileri konu alırken tiyatro gösteriminde ayrıca 15 Temmuz Darbe girişiminin toplumsal mücadelesine de vurgu yapıldı. Onur Yenidünya’nın yazıp yönettiği tiyatro oyununda sanatçı Yaşar Alptekin’in yanı sıra Yunus Emre Çolak, Arda Uğur ve Yasin Turan sahne aldı.

Toplumdaki gençlere ve yetişkinlere önderlik edilmesi gerektiğini belirten sanatçı Yaşar Alptekin,"Bu toplumdaki yarının yetişkinlerine, gençlerine önderlik yapmamız lazım. Biz de kendi sektörümüzde tiyatroda hizmet etmek istedik. Yaklaşık iki aylık bir prova dönemi oldu. Şimdi de turnedeyiz ilk durağımız da Yozgat oldu" dedi.

"Gençleri spor ve sanata yöneltmeliyiz"

Gençlerin spor ve sanata yönlendirilmesinin önemine de değinen Alptekin,"Gençlere tavsiyem annelerine babalarına saygılı olsunlar. Bu vatana millete hayırlı gençler olarak yetişsinler. Çünkü biz bu bayrağı onlara bırakacağız. Gözümüzün arkada kalmaması için gençlerin bu vatana sahip çıkmaları gerekiyor. Gençler sanat ve sporla mutlaka ilgilensin. Eğer sizler gençleri sanata spora yöneltmezseniz gençler, içindeki enerjiyi kötü yollara sevk eder" şeklinde konuştu.

Tek perdelik tiyatro oyunu Sorgun, Boğazlıyan, Yenifakılı ve Yerköy ilçelerinde de gösterime girecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.