Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uysal’dan 28 Ekim çağrısı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öncesi Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu üyeleriyle buluşmasında, “Özellikle geçen yıl, hep beraber başardığımız bu iş Türkiye’ye nefes aldırdı. Bütün...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2017 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2017 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uysal’dan 28 Ekim çağrısı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öncesi Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu üyeleriyle buluşmasında, “Özellikle geçen yıl, hep beraber başardığımız bu iş Türkiye’ye nefes aldırdı. Bütün Türkiye’de bizim varyantın fotoğrafları döndü. İnsanlara moral verdi. Yine böyle bir sorumluluğumuz var” diye konuştu.

Başkan Uysal, 28 Ekim Cumartesi saat 18.00’de Konyaaltı Varyanttan başlayacak fener alayı ve ardından Cumhuriyet Meydanı’nda Bulutsuzluk Özlemi ve Sümer Ezgü konseriyle devam edecek Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öncesinde Cumhuriyet İçin Antalya Elele Platformu bileşenleriyle biraraya geldi.

Ziya Gökalp Parkı’nda düzenlenen kahvaltıda sendikalar, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları, hemşehri derneklerinin yanı sıra CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, CHP ilçe başkanları, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, CHP eski milletvekilleri Feridun Baloğlu, Tayfur Süner, Nail Kamacı, Hüseyin Ekmekçioğlu yer aldı.

‘Cumhuriyeti kutlamak insanlık borcudur’

Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizi, altını çize çize, her defasında meydanlarda, salonlarda kutlamak hepimizin vatan borcudur, insanlık borcudur” dedi. Bu borcun aynı zamanda evrensel bir niteliğe sahip olduğunu dile getiren Uysal, Ortadoğu coğrafyasına demokrasiyi getirmenin evrensel bir sorumluluk olduğunu söyledi.

Milli bayram vurgusu

Muratpaşa’da bu sorumluluk içinde, Cumhuriyetin öngördüğü bir çerçevede bir yerel yönetim anlayışını hayata geçirdiklerini, bu yolda yürümeye de devam edeceklerini kaydeden Başkan Uysal, “Biz aslında Cumhuriyetin öngördüğü medeniyetin küçük bir prototipini burada sergileyeme gayret ediyoruz. Çalışırken kafamızın arkasında, aklımızın bir köşesinde hep bu var. Milli bayramlarını en etkin şekilde kullanması da bu sürecin bir parçası oldu” şeklinde konuştu.

"28 Ekim günü bekliyorum"

Başkan Uysal, 28 Ekim’de Muratpaşa Belediyesi’nin yapacağı kutlamalar haricinde 29 Ekim Pazar Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda programı olduğunu belirterek bir çağrıda bulundu. Başkan Uysal, “28 Ekim günün bekliyorum. Hem fener alayımıza hem kortejimize hem de konserimize. Beraber kutlayalım. 29’unda da biz katılalım. Yine birlik ve beraberliğimiz bozulmasın” dedi.

Başkan Uysal, ayrıca, 29 Ekim Pazar günü Konyaaltı Belediyesi’nin Konyaaltı Kent Meydanı’nda kutlamalarına katılacaklarını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.