Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üsküdar’daki Fırın Denetiminden Şok Manzaralar

Üsküdar’da zabıta ekipleri tarafından Ramazan ayı dolayısıyla fırınlarda yapılan denetimlerde şok manzaralar ortaya çıktı. Bir fırında yoğun olarak görülen sinekler ile kullanılan malzemelerin kiri mide bulandırdı.Ramazan ayı dolayısıyla...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üsküdar’da zabıta ekipleri tarafından Ramazan ayı dolayısıyla fırınlarda yapılan denetimlerde şok manzaralar ortaya çıktı. Bir fırında yoğun olarak görülen sinekler ile kullanılan malzemelerin kiri mide bulandırdı.
Ramazan ayı dolayısıyla Üsküdar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fırınlarda ekmek, pide, hijyen ve gramaj denetimlerine başladı. Ekipler, temizlik kurallarına uyulup uyulmadığını, çıkan ekmeklerin gramajlarının doğru olup olmadığını ve ekmek fiyatlarını kontrol etti. Koşulları yerine getirmeyen fırınlara uyarı ihtarı verildi.
Yapılan denetimlerde bir fırında ortaya çıkan görüntüler bu kadarına da pes dedirtti. Ekmek üretiminde kullanılan kapların kiri, yerlere atılan sigara izmaritleri dikkat çekti. Fırında uçuşan sinekler ise mide bulandırdı. Sinekli fırının sahipleri, ekipler tarafından uyarıldı.
GIDA MÜHENDİSİ, UYULMASI GEREKEN KURALLARI ANLATTI
Ruhsatlı Denetim Uzmanı Gıda Mühendisi Aysun Aydın da, işletmeleri uyulması gereken kuralları anlattı. Aydın, “Fırınların öncelikle alt yapısını kontrol ediyoruz. Yapının durumu, sıcak suyu, personel alanı ve sosyal alan dediğimiz alanın olup olmadığını kontrol ediyoruz. Normalde fırınlarda geleneksel yapıyı maalesef devam ettiriyoruz, aynı şekilde. Her şey iç içe, çalışan da çalışırken yiyip içmeyi seviyor ne yazık ki. Bunların olmamasını istiyoruz ve işletmeyi bu konuda uyarıyoruz.  Havalandırmaya önem veriyoruz, havalandırma çok önemli. Fırınlar genelde rutubetli ortamlar, mayalandırma yapıldığı için nem de çok fazla oluyor. Havalandırma olmazsa da sineklenme problemiyle karşılaşıyoruz. Bunları önlemek için de havalandırmanın aktif bir şekilde çalışması lazım. Doğal havalandırma yoksa mekanik havalanma olması gerekiyor. Gramaj kontrollerimiz var. İşletmeleri bu konuda uyarıyoruz. Eğer bir sıkıntı varsa süre veriyoruz. Süre içinde gereğini yapmazlarsa cezai işlem uygulanıyor” dedi.
Denetimi yapılan fırınların kimisine hijyene uymadığı için kimisine de havalandırma sorunu olduğu için uyarı verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.