Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üsküdar Kısıklı’daki demokrasi nöbetine farklı illerden destek

Üsküdar Kısıklı Meydanı’nda 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan ‘demokrasi nöbeti’ devam ediyor. İstanbul dışından da gerçekleşen katılımlarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren nöbet esnasında, bir kız çocuğunun...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 23:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 23:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üsküdar Kısıklı Meydanı’nda 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan ‘demokrasi nöbeti’ devam ediyor. İstanbul dışından da gerçekleşen katılımlarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren nöbet esnasında, bir kız çocuğunun okuduğu şiirin yer aldığı klip, vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konutunun bulunduğu Kısıklı Meydanı’nda süren ‘demokrasi nöbetine’, İstanbulluların dışında farklı illerden gelen vatandaşlar da destek verdi. Vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile nöbetini sürdürdü. Bu nöbet sırasında Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. 15 Temmuz ile ilgili bir kız çocuğu tarafından okunan şiirin yer aldığı klip ise vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı. Meydandaki nöbete eşi ile birlikte katılan Gaziantep eski Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, “17 günden beridir Gaziantep’teki demokrasi mücadelesi ile ilgili her gece çalıştığımız gibi, bu son 3 günde de İstanbullu kardeşlerimizin yanına Kısıklı meydanına gelmiş bulunuyoruz. Bu 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili, 100 yıldan beri köleleştirilmeye çalışılan bu necip millete, bir kere daha özgürlük destanı, bağımsızlık savaşını verme başarısını ve gururunu yaşatmıştır. O gece Sayın Cumhurbaşkanımız, başkomutanımızın gür sesi ile halkı meydanlara davet etmesi ile başlayan bu çıkışlar, bu meydanların önünde hiçbir güç tutunamaz hale gelmiştir. Dünya, ülkemizde hain FETÖ örgütünün, iç mihrakların ve dış güçlerin organizasyonları ile yapmış oldukları darbe girişimleri ile bir kere daha hüsrana uğramış ve milletimizin bu gibi durumlarda nelere muktedir olduğunu, bu milletin Kürdü ile Türk’ü ile, Alevi’si ile Sünni’si ile şehirlisi ile köylüsü ile tek yumruk olduklarını, cihana bir kere daha haykırmışlardır” şeklinde konuştu.
Nöbete çok sayıda kurumun desteği sürüyor
Diğer meydanlarda olduğu gibi Kısıklı Meydanı’nda da birçok kamu kurum ve kuruluşu ‘demokrasi nöbetine’ desteğini sürdürdü. O gece yaralılara yaptıkları müdahalelerle önemli bir başarı gösteren İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı sağlık kuruluşları da, meydandaki nöbete katılanlar arasındaydı. O gecenin sıcak anlarını yaşayan Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Ali Rıza Odabaş, “Bugün gerçekten çok önemli. Ülkemiz 15 Temmuz’da maalesef çok büyük bir kalkışma ile karşı karşıya kaldı. Ama başta Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, halkımızın güçlü iradesi ile bu kalkışma çok başarılı bir şekilde bastırıldı. Allah böyle bir günü bir daha ulusumuza yaşatmasın” dedi.
Ogün haberi aldıktan sonra hemen Çengelköy’deki evinden çıktığını belirten Odabaş, “O kadar çok hasta geldi ki hastaneye, her taraf kan revan içerisindeydi. Ama gelen hastalara bakıldığında herkes acısını unutmuştu, derdini unutmuştu, ülkemiz nasıl kurtulur, demokrasimiz nasıl kurtulur bunun telaşı içerisindeydi” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.