Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üsküdar Belediyesi, Aşkı Mendille Anlattı

Üsküdar Belediyesi tarafından 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi hazırlanarak yayınlanan "Katibim" adlı eser, kısa sürede sosyal medyada kullanıcıların ilgi odağı haline geldi.Üsküdar Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi ilginç...

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2016 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2016 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üsküdar Belediyesi tarafından 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi hazırlanarak yayınlanan "Katibim" adlı eser, kısa sürede sosyal medyada kullanıcıların ilgi odağı haline geldi.
Üsküdar Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi ilginç bir çalışmaya imza attı. “Katibim” adlı eser sayesinde ilçe ile özdeşleşen mendil temasını kullanan Üsküdar Belediyesi, mutluluğu ve kavuşmayı mendiller üzerinden anlatan bir video hazırladı. Hazırlanan video kısa sürede sosyal medyada kullanıcıların ilgi odağı oldu.“Aşkın her halini bir mendilin içine sakladık” diyerek açılan videoda geleneksel kostümlerle Üsküdar’ı dolaşan iki gencin, Üsküdarlıları sevdiklerine kavuşturmaları görülüyor. Üsküdar Belediyesi tarafından yapılan çalışma, Mendilnâme sergisinin ön çalışması olarak hazırlandı.
MENDİLNÂME SERGİSİ ÜSKÜDAR’DA AŞKI ANLATACAK
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Mendilnâme adlı sergi, 17-28 Şubat tarihleri arasında Üsküdar Nevmekan’da ziyaretçileri karşılayacak. Üsküdar’ın sembollerinden biri olan oyalı mendiller, Mendilnâme adlı sergide farklı anlamları ve Anadolu’ya özgün tarihleriyle birlikte misafirlerin beğenisine sunulacak.
Osmanlı’nın padişah tasvirlerinde sık sık mendillere rastlandığını hatırlatan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Hanım Sultanlar Şehri olmasıyla iftihar ettiğimiz Üsküdar’da Türk kültürünü bu kadar iyi ifade eden, saray geleneklerinin sembolü olan mendilleri hikayeleriyle birlikte ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Dilerim Nevmekan’da bu sergiyi ziyaret eden misafirlerimiz, mendillerle birlikte Anadolu’nun köklü tarihine yapacakları yolculuktan memnun kalırlar” açıklamasını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.