Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Urla’da Hıdırellez Coşkusu

İzmir’in Urla ilçesinde düzenlenen hıdırellez eğlencesine Urlalıların ilgisi yoğun oldu.Urla Demokrasi Parkında yapılan geceye, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’da katıldı. Uyar, hıdırellezin “Medeniyetler coğrafyası Anadolu’da...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 09:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Urla ilçesinde düzenlenen hıdırellez eğlencesine Urlalıların ilgisi yoğun oldu.
Urla Demokrasi Parkında yapılan geceye, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’da katıldı. Uyar, hıdırellezin “Medeniyetler coğrafyası Anadolu’da kültürel çeşitliliği hoşgörüyle yoğuran bizler için yaşamın tazelenmesi" olduğunu söyledi. Hıdırellezin, “Kısmet, sağlık, bereket ve dertlere derman demek" olduğunu anlatan Uyar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kışın soğuk, hastalıklı, zor günleri biter. Yazın sıcak, bereketli ve neşeli günleri başlar. Bugünkü dileklerin ve duaların, dünya barışı ve huzurunda birleşmesi umuduyla bu ortak kültürü paylaşan tüm halkların Hıdırellez gününü kutluyorum.”
Urla Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma Derneği halk oyunları ekibinin dans gösterisi ve Roman ateşi konserinin ardından yakılan hıdırellez ateşi ile vatandaşlar baharın gelişini kutladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.