Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Urla Demokrasiye Yürüdü

Urla Kaymakamlığı önderliğinde ve Urla Belediyesi işbirliğinde 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimine tepki olarak Milli Birlik Ve Beraberlik Yürüyüşü düzenlendi. Katılımın yüksek olduğu yürüyüşe İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü...

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 04:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 04:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Urla Kaymakamlığı önderliğinde ve Urla Belediyesi işbirliğinde 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimine tepki olarak Milli Birlik Ve Beraberlik Yürüyüşü düzenlendi. Katılımın yüksek olduğu yürüyüşe İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), siyasi partilerin ilçe teşkilatları, sivil toplum örgütleri ve Urla halkı katılım sağladı.
Yürüyüşe Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Emekli Korgeneral Cahit Sarsılmaz, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Erdemir, Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Adıgüzel Demirel, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Sendika Temsilcileri, ünlü tenor Hakan Aysev ve Urlalılar katıldı.
Yürüyüş sırasında “Ne mutlu Türküm diyene”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları atılırken, Cumhuriyet Meydanında kurulan platformda Eğitim-İş Sendikası adına Nihal ERİNÇ, Türk Eğitim Sen Sendikası İlker Kaptan, Eğitim Sen Sendikası adına Zihni Gültekin, Eğitim Bir Sen Sendikası Halim Türk, Ziraat Odası Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve Motorlu Araçlar ve Şoförler Odası adına Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin KILINÇ, Milliyet Hareket Partisi ilçe Başkanı Hasan Hüseyin Akgül, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Bahri YALAZ, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Çetin Tutar, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörü Prof. Dr. Mustafa GÜDEN, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek konuşma yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Urla Müftüsü Ali Ünal şehitler için dua etti.
Konuşmak yapmak için sahneye çıkan İyte Rektörü Mustafa Güden “Bugün milletime dua ve teşekkür ediyorum çünkü eğer onlar olmasaydı bugün ben ve içimizdeki birçok insan burada olmayacaktık. Hiç birimiz bir diğerinin görüşünü benimsemek zorunda değiliz ama bu birlik olmamıza da engel değildir.” Diyerek birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise “ Darbe asla kabul edilemez. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında yürüyen Cumhuriyet bekçileri olarak her zaman milli iradenin gücünden, katılımcı demokrasiden ve parlamenter sistemden yanayız. Aziz milletimizin darbeciler karşısında kahramanca duruşu sayesinde dünya bir kez daha anladı ki Atatürk’ün geleceği emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetinin bekçileri nöbette ve ülkesinin geleceğine sahip çıkıyor. Bende demokrasimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlara karşı kahramanca karşı koymuş büyük bir milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum.” Cümleleri ile konuşmasına başladı ve “Bizlerin tek görevi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyetinin değerlerine sahip çıkmaktır. Biz laik demokratik ve tam bağımsız bir Türkiye için asla teslim olmayacağız çünkü biz Mustafa Kemal’in mirasçılarıyız çünkü biz Kurtuluş savaşında mücadele eden atalarımızın, ninelerimizin torunlarıyız, çünkü bizim muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızda ki asil kanda mevcuttur.” Sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.
Bu vatan kime şiiri ile konuşmasına başlayan Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek “15 Temmuz akşamı aslında yapılmak istenen çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini çalmaktır. El konulmaya çalışılan sadece yönetim değildir, yaşamlarımızdır, geleceğimiz, inançlarımız, kültürümüz, coğrafyamızdır. Bu millet bunun farkına vardı ve destansı bir kahramanlık gösterdi. Darbeyi püskürtmekle bu iş bitmiyor. Şimdi evimizi yeniden restore etmemiz gerekiyor. Bugün bu programı hazırlarken eğitim sendikalarının konuşma yapmasını özellikle istedim çünkü biz bunu eğitimle yeneceğiz. Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğini muhafaza altına almak için okullarımıza, yurtlarımıza sahip çıkmamız lazım." ifadelerinde bulunduğu konuşmasında "15 Temmuz gecesi asker kılığına girmiş teröristlerden bir grup Urla’dan yola çıkarak İzmir valiliğini teslim almak gibi bir amaç ile kalkışmanın içinde olmaya çalıştılar. Bugün burada da aramızda bulunan polis memurlarımız kahramanca bu girişimi önlediler. Hepinizin huzurunda başta Emniyet Müdürümüz olmak üzere tüm Urla Polis Teşkilatımıza teşekkür ediyorum.” sözleri ile Urla İlçe Emniyet Teşkilatına çalışmaları için teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.