Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üreticilerden Kurban Bayramı’nda küçükbaş hayvan alın tavsiyesi

Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, geçtiğimiz yıl küçükbaş kurbanlık satışlarının ciddi anlamda arttığını belirterek, bu yıl da Kurban Bayramı’nda vatandaşların küçükbaş hayvanları...

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2016 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2016 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, geçtiğimiz yıl küçükbaş kurbanlık satışlarının ciddi anlamda arttığını belirterek, bu yıl da Kurban Bayramı’nda vatandaşların küçükbaş hayvanları tercih etmesini beklediklerini söyledi.
Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Aktürk, Kurban Bayramı’nın yaklaştığını ifade ederek, "Ülkemizde küçükbaş hayvancılığın yaygınlaşması için birlik olarak gayret gösteriyoruz. Küçükbaş hayvanın etini sevdirmek, Türk mutfaklarına, sofralarımıza tekrar bu leziz, atalarımızın çok sevdiği ve Türk milletinin aslında çok sevdiği ama uzak kaldığı bu gıdayı tekrar sokmak için gayret gösteriyoruz. Geçen sene Aksaray çok ciddi anlamda bize destek verdi. Bu yıl da Aksaray’da küçükbaş hayvanların daha çok kurban edileceğini düşünüyoruz. Bütün Aksarayımızdan ve ülkemizdeki vatandaşlarımızdan küçükbaş hayvanları kurban etmelerini istiyoruz. Aslında küçükbaş hayvancılığın gelişmesi, ülkede hayvancılığın kurtulması demek. Hayvan ithalatının, et ithalatının önüne geçilmesi için koyun, keçi etinin sevdirilmesi, mutfaklarımıza, sofralarımızda eskiden olduğu gibi yerini alması gerekmekte. Sadece büyükbaş hayvancılıkla Türk toplumunun et ihtiyacını karşılayamayacağımız ortadadır. Sürekli et ithalatı gündeme gelmektedir. Sürekli damızlık ithal edilmekte, sürekli kurbanlık veya besilik dana ithal edilmekte. Kendi paralarımızın yurt dışına gitmesini engellemek için küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve küçükbaş hayvanların etinin de kullanılmasını istiyoruz. Özellikle Kurban Bayramı’nda da özellikle erkek küçükbaş hayvanlarımızın kurbanlık olarak tercih edilmesini istiyoruz. Bunun sebebi de şu; küçükbaş hayvanlarımız merada binbir çeşit ot, çiçekle besleniyor. Daha organik. Eti daha lezzetli. Koyun, keçi eti daha kaliteli ve daha ucuz. O yüzden hem ekonomik, hem de daha kaliteli ve lezzetli olduğu için küçükbaş hayvanların tercih edilmesini bekliyoruz. Küçükbaş hayvanda alternatif de çok. 500 TL’den bin TL’ye kadar kurbanlık bulunabilir. Her bütçeye göre, her aileye göre, cinsine göre hayvan bulmak mümkündür” dedi.
Hayvan üreticisi Yasin Üçkulak ise, küçükbaş hayvanın hem kaliteli hem de uygun fiyatlı olduğunu belirterek, “Küçükbaş doğrudan merada yetiştiği için tabii ki ister istemez büyükbaşa göre masrafı düşük oluyor. 500 TL ile bin 100 TL’ye kadar fiyatları çıkabiliyor. Bu bin 100 TL olan kurbanlıklarımız 70-80 kilo aralığındaki yetişmiş hayvanlarımız” şeklinde konuştu.
Kurbanlık almak için çiftliğe gelen Hakan Toy da, kurbanlık fiyatlarının normal olduğunu ifade ederek, “Kurban almaya geldim. Eskiden büyükbaş hayvan tercih ederdik ama şu an küçükbaş hayvanın daha lezzetli olması ve daha uygun olması nedeni ile küçükbaş alıyoruz. Fiyatlara gelince değişiyor. Fiyatlar normal, ne aşağı ne de yukarı” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.