Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ürdün’de Bulunan Filistin Mülteci Kampı Rehabilitasyon Merkezine TİKA’dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ürdün’de 10 Filistin mülteci kampından biri olan Marka Filistin Mülteci Kampındaki Toplumsal Rehabilitasyon Merkezi, engelli sınıfı ve konferans salonunun tadilat ve...

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2016 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2016 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ürdün’de Bulunan Filistin Mülteci Kampı Rehabilitasyon Merkezine TİKA’dan Destek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ürdün’de 10 Filistin mülteci kampından biri olan Marka Filistin Mülteci Kampındaki Toplumsal Rehabilitasyon Merkezi, engelli sınıfı ve konferans salonunun tadilat ve donanımı gerçekleştirildi.
Toplumsal Rehabilitasyon Merkezinin açılışı, Türkiye Cumhuriyeti Amman Büyükelçisi Sedat Önal, Rusayfa Mutasarrıfı Atıf el Abbadi, Rusayfa Belediye Başkanı Usame Haymour, UNRWA Zarka Bölge Müdürü Nidal Ahmad, Marka Kampı Hizmetler Komitesi Başkanı Khalef Dagdashi, Marka Kampı Rehabilitasyon Merkezi Fahri Başkanı Hüsnü Zag’ut, Yerel Toplum Komitesi Başkanı Muhammad Antaki ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu(STK) temsilcileri ve yerel halkın katılımıyla gerçekleştirildi.
Kamp dahilinde bulunan ve engelli insanların hayatını kolaylaştıracak projeler üreten, engellilere eğitim, öğretim ve rehabilitasyon hizmeti sunan merkez, UNRWA’nın Ürdün’de bulunan 24 Toplumsal Kalkınma Merkezinden bir tanesi. Çoğunluğunu Gazzeli mültecilerin oluşturduğu ve yaklaşık 95 bin kişinin yaşadığı Marka Mülteci Kampı içinde 1993 yılında kurulan toplumsal rehabilitasyon merkezi, özellikle görme ve işitme engelli, zihinsel engelli küçük çocukların rehabilite edilerek topluma kazandırılması noktasında önemli rol oynuyor. Halihazırda 4-9 yaş arası 200 engelli çocuk ve diğer yaş gruplarından ise 260 kişi merkezin faaliyetlerinden yararlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.