Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünlüler Demokrasi Mitingi’nde bir araya geldi

Bodrum’da düzenlenen ‘Demokrasi Mitingi’ne çok sayıda ünlü sanatçı katıldı. Demet Akalın’dan, Serdar Ortaç’a, Oktay Kaynarca’dan, Muazzez Ersoya’a birçok sanatçı demokrasi mitingi için bir araya geldi.Bodrum Kaymakamlığı tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2016 23:48
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2016 23:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bodrum’da düzenlenen ‘Demokrasi Mitingi’ne çok sayıda ünlü sanatçı katıldı. Demet Akalın’dan, Serdar Ortaç’a, Oktay Kaynarca’dan, Muazzez Ersoya’a birçok sanatçı demokrasi mitingi için bir araya geldi.
Bodrum Kaymakamlığı tarafından Kumbahçe Meydanı’nda düzenlenen ‘Demokrasi Mitingi’ne katılım oldukça yoğun oldu. Miting, Bodrum Belediye Meydanı önünden başladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla teknelere binen vatandaşlar Kumbahçe meydanına denizden giderken, bazı vatandaşlar da Türk bayraklı tişörtleriyle yürüyerek miting alanına ulaştı. Bayraklarla donatılan tur tekneleri de denizden mitinge destek verdi. Teknelere binen ünlüler ve çok sayıda vatandaş bayraklarla Bodrum yarım adasını dolaştı. Bodrum Kalesi’ne çıkan vatandaşlar dev Türk bayrakları salladı. Türk bayrakları ile donatılan tekneler ise denizde konvoy oluşturdu.
"Milli İradeye Saygı", "Demokrasinin yanındayız", "O halde, bu halde, herhalde yanındayız Reis" yazılı pankartların taşındığı mitinge Bodrum protokolünün yanı sıra bazı meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ve eşi miting alanına tekneyle geldi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve belediye başkan yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ve partililer, MHP İlçe Başkanı Cengizhan Sancar ve yönetim kurulu üyeleri de miting alanında hazır bulundu. Ak Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan da mitinge katılanlar arasında yer aldı.
Kumbahçe Meydanı’nda düzenlenen demokrasi mitingine çok sayıda da ünlü katıldı. Miting alanına tekneyle gelenler arasında Oktay Kaynarca, Serdar Ortaç, Demet Akalın, Hamdi Alkan, Fatih Ürek, Neco, Kerimcan Durmaz, Muazzez Ersoy, Yeliz Yeşilmen, Berksan ve Levent Öncel yer aldı.
Toplu halde sahneye çıkan ünlüler ellerinde Türk bayraklarıyla onuncu yıl marşını seslendirdiler. Daha sonra Kumbahçe Cami İmamı Fatih Şimşek tarafından 15 Temmuz şehitleri için kuran okundu. Kuran tilavetinin ardından vatandaşlara seslenen Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, günlerdir sokakları boş bırakmayan ve istikbaline sahip çıkma kararlılığı gösteren Bodrumlulara teşekkür etti. Gödekmerdan, "Gün milli iradeye sahip çıkma günüdür. Devletimize ve demokrasimize hep birlikte sahip çıkıyoruz. Bu karanlık günleri aydınlığa kavuşturmak, ben, sen değil, biz demek için burada toplandık. Hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Mitinge katılan sanatçılardan Demet Akalın ise, "Ben de bir Bodrumlu sayılırım. Bir daha Allah bize üç hafta önce yaşadığımız o korkulu geceyi yaşatmaz inşallah" ifadelerini kullandı.
“Bundan sonra daha mutlu ve huzurlu olacağız”
Serdar Ortaç da, "Bu zor günleri başarıyla atlatıyoruz. Bundan sonra daha mutlu ve huzurlu olacağız. Artık Türkiye sizin. Bundan sonra da kimse sizden alamaz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Serdar Ortaç "Şeytan" adlı şarkısını seslendirdi.
AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, milletin 15 Temmuz’da büyük bir destan yazdığını söyledi. Türkiye’deki demokrasi direnişinin Muğla’dan, Marmaris’ten ve Bodrum’dan başladığını belirten Akdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"FETÖ’nün haşhaşileri uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla, toplarla geldiler. Ama millet Türkiye geçilmez, Türkiye bölünmez dedi, onlara fırsat vermedi. Sizler sadece cuntacılara karşı demokrasi nöbeti tutmuyorsunuz, bir işgale karşı vatan direnişi, vatan savunması veriyorsunuz. Onlar Türkiye’yi hakimiyet altına almak istediler. Millet bu zombilere, haşhaşilere fırsat vermedi, milletin adamlarına sahip çıktı. Maksatları sadece bir partiyi ya da hükümeti devirmek değil, devleti devirmekti. Kumpasçı bunlar. 40 yıl ilmek ilmek ördüler, her yere sirayet ettiler ama millete sirayet edemediler."
Halka "Gazanız mübarek olsun" diye seslenen Akdoğan, vatandaşları 7 Ağustos Yenikapı mitingine davet ederek konuşmasına son verdi.
Akdoğan’ın konuşmasının ardından sanatçı Muazzez Ersoy, tüm sanatçılarla birlikte "Memleketim" şarkısını seslendirdi. Sanatçılara, meydandaki vatandaşlar da eşlik etti. Ersoy da tüm Bodrumluları 7 Ağustos Pazar günü İstanbul Yenikapı’da gerçekleştirilecek demokrasi mitingine davet etti. Sanatçılar, Onuncu Yıl Marşını okuyarak miting alanından ayrıldı.
Bodrum’daki demokrasi mitingine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da telekonferans sistemiyle katılarak Bodrumluları selamladı. Soylu, demokrasi nöbetine katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.