Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünlü ressam Azerbaycan ve Türkiye dostluğunu tuvaline yansıttı

Azeri asıllı Rus vatandaşı ressam, Antalya’nın Alanya ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun portresinin de bulunduğu ‘Tek Millet İki Devlet’ isimli resim...

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ünlü ressam Azerbaycan ve Türkiye dostluğunu tuvaline yansıttı

Azeri asıllı Rus vatandaşı ressam, Antalya’nın Alanya ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun portresinin de bulunduğu ‘Tek Millet İki Devlet’ isimli resim sergisi açarak sanatseverlerin beğenisine sundu.

Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri İsa Arı, yurt dışı görevi sırasında tanıştığı ve Almanya, İtalya, İngiltere ve Fransa’da resim sergileri açan Azeri asıllı Rus vatandaşı Eldar Zeynalov’u, Alanya’ya davet etti. Davet üzerine farklı zamanlarda geldiği ilçeye hayran kalan ressam Zeynalov, daha önce Alanya’nın tarihi ve doğal güzelliklere tuvaline yansıttığı resim sergileri açarak sanatseverlerin beğenisine sundu. Zeynalov, 3’üncü sergisini açmak için kısa süre önce tekrar ilçeye geldi. Bu kez Azerbaycan ve Türkiye’nin kardeş olduğu belirmek için ‘Tek Millet İki Devlet’ isimli sergisini açan ressam Zeynalov, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu da tuvaline yansıttı.

"Amacım Azerbaycan’ın Türklerin yanında olduğunu belirtmek"

Alanya Kalesi’nin eşsiz manzarasındaki sergisinde 42 eseri beğeniye sunan Zeynalov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tablosunu ’10 Nisan Polis Günü’nde kendisine takdim etmek istediğini söyledi. Azerbaycan ve Türkiye’nin kardeş olduğunu belirten Zeynalov, şunları söyledi:

"Aynı milletiz, dinimiz ve dilimiz aynı. Şimdiki sergimde ilk önce Türkiye’nin kurucusu olan Atatürk’ün resmini yaptım. Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın ve kendisi Alanyalı olan Dışişleri Bakanımızın resmini yaptım. Amacım her zaman Azerbaycan’ın Türklerin yanında olduğunu belirtmek. Biz de bir ressam olarak dinimizi ve özümüzü resimlerle süslüyoruz" dedi.

"Çizdiğim bu portrelerin hepsini kendilerine hediye edeceğim"

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri İsa Arı’nın kendisini ilçeye davet ettiğini hatırlatan Zeynalov, buraya hayran kaldığı aktardı. Zeynalov, "Alanya modern ve güvenli bir şehir. Buraya gelen turistler ve sanatçılar çok seviyor. Bundan önce de Azerbaycan ve Nahcivan’da Alanya adlı sergi açtım. Daha önce Alanya’da yaptığım resimlerim hepsini orada sergiledim. Bu sergimde amacı, Azerbaycan’ın Türklerin yanında olduğunu hissettirmek ve çizdiğim bu portrelerin hepsini kendilerine hediye edeceğim" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.