Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünlü Halk Ozanı Mahzuni Şerif’in İsmi Yerleşkeye Verildi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Meslek Yüksek Okulu’nun eğitim yerleşkesine Aşık Mahzuni Şerif’in ismi verildi.Meslek yüksek okulunda düzenlenen törende konuşan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, dünyanın en ünlü üç ozanından...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Meslek Yüksek Okulu’nun eğitim yerleşkesine Aşık Mahzuni Şerif’in ismi verildi.
Meslek yüksek okulunda düzenlenen törende konuşan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, dünyanın en ünlü üç ozanından biri olarak gösterilen Aşık Mahzuni Şerif’in Afşin Meslek Yüksek Okulu yerleşkesine isminin verilmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Budan, “Özellikle Mahzuni Şerif Halk Ozanları Federasyonu tarafından dünyanın önde gelen üç ozanı arasında gösteriliyor. Mahzuni’nin Afşin’de doğması ve büyümesi, ilçe dışına ve hatta ülke dışına çıkması kaderin cilvesidir. Geçmişi yargılamak durumunda değiliz. Aynı şekilde Hayati Vasfi Taşyürek Tanır Mahallesi’nde doğmuştur. Bu iki önemli isim ülkemize mal olmuştur. Özellikle bu isimleri yaşatmak, bizden sonraki nesillere aktarmak, bu isimleri daha önce duymamış buraya gelecek olan gençlere yüksek okulumuzda hayatlarını anlatan köşeler yapmak ahde vefadır. Afşin Meslek Yüksek Okulu’nun almış olduğu karardan dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci Aşık Mahzuni Şerif’in adının yerleşkeye, Hayati Vasfi Taşyürek’in isminin konferans salonuna verilmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Prof. Dr. Deveci, “Böyle değerli isimleri yaşatmak lazım. Ne iş yapıyorsak o işin hakkını vermek, işin gereği neyse onu yapmamız lazım. Belki ben yaptığım işin hakkını tam veremiyor olabilirim ama hakkını verenleri anlayabiliyorum ki isimlerini buraya verdik” diye konuştu.
Aşık Mahzuni Şerif’in doğup büyüdüğü Afşin’de isminin üniversite yerleşkesine verilmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Mahzuni Şerif’in kardeşi Hakkı Cırık, kararı alan üniversite yetkililerine tek tek teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.