Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversiteyi Kazanan Kızına Yurt Çıkmaması Hayatını Değiştirdi

Üniversiteyi kazanan kızına yurt çıkmaması üzerine Gaziantep’e yerleşen anne Nurgül Çetin, kızını okutmak amacıyla öğrendiği bakırcılık mesleği ile kentteki sayılı bakır ustalarının arasına girmişti. Kazancı gayet iyi olan Çetin,...

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2016 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2016 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üniversiteyi kazanan kızına yurt çıkmaması üzerine Gaziantep’e yerleşen anne Nurgül Çetin, kızını okutmak amacıyla öğrendiği bakırcılık mesleği ile kentteki sayılı bakır ustalarının arasına girmişti. Kazancı gayet iyi olan Çetin, Gaziantep’te kalmaya karar verdi.
Kızı Gaziantep Üniversitesi’ni kazanan Nurgül Çetin, Kredi Yurtlar Kurumu’na yapılan müracaatta yurt çıkmayınca, yaşadığı Malatya’dan Gaziantep’e taşındı. Kızını okutmak için çalışmak isteyen Nurgül Çetin, eşinin karşı çıkmasına rağmen İŞKUR’un açtığı kurslara katılarak, bakırcılık mesleğini öğrendi. Emekli eşinin de maaşıyla birlikte geçimini sağlamayı başaran Çetin, azmi ve çabası ile kentteki sayılı bakır ustalarının arasına girdi. Gaziantep’te kazancının çok iyi olduğunu belirten Nurgül Çetin, “Yurt çıkmayınca buraya geldik. Daha sonra komşumun gelini sayesinde İŞKUR’un yaptığı kursları duydum. Bakırcılık mesleğini çok seviyorum. Bu kursu buldum. Buraya geldikten sonra boş durmak istemedim. Önce devletimiz sonra da Celal Başkanımız sağolsun. Sırf kızım için buraya taşındık ve ben burada bakırcılığı öğrendim şu anda bu mesleği yapıyorum. Eşim emekliydi, ilk önce bana karşı çıktı ama para kazandığımı görünce o da artık bana karışmıyor” dedi.
“GAZİANTEP’TEN AYRILMAYACAĞIM”
Gaziantep’ten ayrılmayı düşünmediğini belirten Nurgül Çetin, “Eşim de önceden çalışmama izin vermiyordu, hani kurs olduğu için izin verdi. Bu mesleği aşırı sevdiğimden dolayı da evime de katkıda bulunduğumdan dolayı, onun için eşim çalışmama izin verdi. Hem evime katkıda bulunuyorum hem de çocuğum okuyor ona katkı sağlanmış oluyorum. Yani çok mutlu oluyorum. Kızım üniversite 4. sınıfta, bitirmesine az kaldı. Kızım bitirince gitmeyi düşünmüyorum. Çünkü çok iyi bir işim var. Ekonomik kazancım çok iyi. Gaziantep’i de çok seviyorum burada kalmaya karar verdim” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.