Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversitelilerden Rüzgar Enerjisiyle Çalışan Su Pompası

Amasya Üniversitesi’nde öğrenim gören bir grup öğrenci rüzgar enerjisiyle çalışan su pompası tasarladı.Merzifon Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü öğrencileri, rüzgarın kuvvetli estiği bölgelerde yaşayan çiftçiler...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üniversitelilerden Rüzgar Enerjisiyle Çalışan Su Pompası
Amasya Üniversitesi’nde öğrenim gören bir grup öğrenci rüzgar enerjisiyle çalışan su pompası tasarladı.
Merzifon Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü öğrencileri, rüzgarın kuvvetli estiği bölgelerde yaşayan çiftçiler için rüzgar enerjisiyle çalışan su pompası tasarladılar. Merzifon’un rüzgarın kuvvetli estiği bölgeler arasında olduğunu belirten öğrencilerden Ali Akbulut, panellerin dönmesiyle ürettiği elektrik enerjisini ayrıca depolayan sistemin işlemesi sonucu pompayla yer altından 10 metreye kadar su çekebileceğini belirtti. Akbulut, “Çiftçilerimiz kendi suyunu yer altından çekerek hiç para vermeden sadece bu sistemi oluşturarak çok rahatlıkla bahçelerini sulayabilecekler” dedi.
Proje danışmanı öğretim görevlisi Yılmaz Çakış da, pervanenin büyüklüğü ve rüzgarın hızına göre yer altından çekilen suyun derinliği daha da artırılabileceğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.