Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversitelilerden Mobil Taksi Çağırma Uygulaması

Amasya Üniversitesi’nde bir grup öğrenci, taksicileri sevindirecek bir uygulama tasarladı.Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencileri Kamil Keleş, Ümit Şahin, Muhammed Emre Bulut ve Ahmet Mete Hallemoğlu,...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üniversitelilerden Mobil Taksi Çağırma Uygulaması
Amasya Üniversitesi’nde bir grup öğrenci, taksicileri sevindirecek bir uygulama tasarladı.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencileri Kamil Keleş, Ümit Şahin, Muhammed Emre Bulut ve Ahmet Mete Hallemoğlu, müşterilerin mobil telefon üzerinden bir tuşla konum bildirip en yakın taksi durağıyla iletişim kuracakları bir yazılım tasarladı.
"taksimbenim" adlı uygulamaya dahil olan taksi duraklarının müşteriyle akıllı telefonlar yada bilgisayarlar üzerinden irtibata geçebileceklerini belirten öğrencilerden Kamil Keleş, “Sistemimiz en yakın durağı bulup taksi çağırma hizmeti vermektedir. Bu şekilde kullanıcılar durağı aramak zorunda kalmadan daha güvenilir, kolay yoldan taksi çağırmaktadır. Bununla taksilerin müşteri potansiyeli artacak, daha kolay, doğru adresi alacaklar. Ayrıca güvenli veri kaydı tutacaklar” dedi.
Geliştirme aşamasında oldukları sistemi deneme olarak bir taksi durağı ile uygulamaya başladıklarını ve kısa sürede sisteme kayıtlı olan müşteriye ulaştığının görüldüğünü anlatan Keleş, ilk etapta 6-7 ay süreyle taksi duraklarının kullanımına ücretsiz sunacaklarını söyledi.
Öğrencilerden Ümit Şahin de İstanbul ve Ankara’da benzerinin uygulandığı sistemin farkının bireysel taksilerden çok taksi duraklarına yönelik olması olduğunu vurguladı.
Sistemin tanımı için kısa bir tanıtım filmde çeken öğrencilerin röportaj yaptığı çoğu kişi uygulamayı yararlı buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.