Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversiteliler Hibrit Bisiklet Yaptı

Amasya Üniversitesi’nde öğrenciler akü ve dinamonun toplam gücüyle hareket edebilen hibrit bisiklet geliştirdi.Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Uzaktan Eğitim Mekatronik Bölümü öğrencileri Onur Yalçın, Mehmet Tamay...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üniversiteliler Hibrit Bisiklet Yaptı
Amasya Üniversitesi’nde öğrenciler akü ve dinamonun toplam gücüyle hareket edebilen hibrit bisiklet geliştirdi.
Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Uzaktan Eğitim Mekatronik Bölümü öğrencileri Onur Yalçın, Mehmet Tamay ile Kemal Karagöz’ün tasarladıkları bisiklet düz yolda ve yokuşta hızla ilerlemesiyle dikkat çekiyor.
Bisikletin üstünde hem dinamo hem de elektrik motoru olarak çalışan iki elektrik cihazı, 60 voltluk akü, sürücü devresi, dönüştürücü bulunduğunu belirten Onur Yalçın, “Modifiye ettiğimiz dinamoyu kullanarak 50 volta yakın bir elektrik üretiyor ve arkadaki tahrip motorunu çalıştırarak hareket elde ediyoruz. Düz yollarda daimi olarak orta dinamodan sistem beslenirken yokuş aşağı doğru arka motordan sürekli olarak akü besleniyor ve bu şekilde bir şarj ünitesine bağımlı kalmaksızın bisikletimizi hareket ettirebiliyoruz” dedi.
Üzerinde başka makinelerden söktükleri elektrik cihazlarının da olduğu ayrıca hız göstergesini de kola kutusundan yaptıkları üç tekerli bisikletin diğer benzer hibritlerden farklı yanını anlatan Yalçın, “Benzerlerinden farkı hiçbir şarj ünitesine ihtiyaç duymadan dağda, bayırda her yerde elektriği tükenmeyecek şekilde kendi elektriğini üreterek hareket kabiliyetine sahip olması” diye konuştu.
Kendilerinin özel firmalarda çalıştığını ve eğitimlerine de uzaktan eğitim yolu ile devam ettiklerine değinen Mehmet Tamay da yeşil enerji ve geri dönüşüme vurgu yapmak için tasarladıkları bisikleti yaklaşık 4 ay içinde sürülür hale getirdiklerini söyledi.
Piyasada bulunan hibrit bisikletlerde elektrik motoruyla mekanik enerjinin birbirine paralel çalıştığını vurgulayan Öğretim Görevlisi Mehmet Ertan da, “Bu hibritte bisikletin aküsüyle beslenen motora ek olarak önce mekanik enerji elektrik enerjisine dönüştürülüyor ve bu akü grubuna seri bağlanarak normal akü grubunda 60 volt varsa buna 40-50 voltta dinamodan etki yaparak voltaj 100’e çıkıyor. Yani elektrik motorumuz ve bisikletin tekerleği torku direkt elektrik motorundan alıyor ve verimi artırıyor” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.