Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversiteler Yarıştı

Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu’nun organize ettiği Üniversitelerarası Halk Dansları Şenliği ve Yarışmalarının ilk etabı yoğun katılımla tamamlandı.25 üniversiteden yaklaşık 800 öğrenci ve...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üniversiteler Yarıştı
Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu’nun organize ettiği Üniversitelerarası Halk Dansları Şenliği ve Yarışmalarının ilk etabı yoğun katılımla tamamlandı.
25 üniversiteden yaklaşık 800 öğrenci ve antrenörün bulunduğu programa Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ş. Metin Kara ve Prof. Dr. Tevfik Noyan, MSSF Dekanı Prof. Sabri Yener, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercüment Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Türkiye Spor Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi ve Yönetim Kurulu Üyesi M. Zeki Baykal katıldı. ODÜ’lü akademik ve idari personeli ile öğrencilerin de katıldığı yarışmalar Ordu halkından da yoğun ilgi gördü.
Organizasyona ev sahipliği yapan Ordu Üniversitesi adına bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, ODÜ’nün kuruluşunun 10. yılında böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Prof. Dr. Noyan, “Halk oyunu icraları ister eğlence ister eğitim amaçlı olsun insanın coşku, sevinç, özgüven, kendilerini ifade edebilme ve beğenilme arzularını dile getiren bedensel bir ifade biçimidir. Geçmişten geleceğe taşıdığımız kültür mirası, hoşgörü, bir arada yaşama inancı ve sarsılmaz birlikteliğimizi bozmaya yönelik şiddet ve terör olaylarına en büyük cevabımız sizlerin oluşturduğu sevgi çemberi olacaktır” dedi.
HALK OYUNLARINDA TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÜSTÜNLÜĞÜ
Farklı yörelerin halk oyunlarının sahnelendiği yarışma, izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. İlk etapta diğer stilize dal yarışmasında Aydın, Edirne, Kafkas, Balıkesir, Silifke, Konya, Kütahya yöreleri oyunları sergilendi. Trakya Üniversitesi’nin birinci, Karabük Üniversitesi’nin ikinci, Boğaziçi Üniversitesi’nin üçüncü olduğu yarışmada Kars Kafkas ve Balıkesir Üniversiteleri kendi dallarında finalist oldular.
HORONDA KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİRİNCİ
Horonlar stilize dal yarışmasında Ordu, Trabzon ve Artvin yöresi oyunları sergilendi. Bu yarışmasa derece yapan üniversiteler arasında Karabük Üniversitesi birinci, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ikinci, Bülent Ecevit Üniversitesi üçüncü oldu. Ordu ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversiteleri ise yine kendi dallarında finalist olup Antalya’da yapılacak olan büyük final yarışmasına katılmaya hak kazandılar.
Yarışma, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Türkiye Spor Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi ve Yönetim Kurulu Üyesi M. Zeki Baykal ve diğer protokol üyelerinin dereceye giren ekiplere kupa ve madalyalarını vermesiyle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.