Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversite Öğrencisi Sensörle Kamerayı Karıştırınca...

ANTALYA (İHA) – Antalya’da ATM’deki sensör kameraya benzetilince devreye polis girdi. Cihazı görünce dolandırıcıların tuzağı olabileceğini düşünen üniversite öğrencisi polise haber verdi. Vatandaşlar ise hem ATM’yi inceledi hem...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANTALYA (İHA) – Antalya’da ATM’deki sensör kameraya benzetilince devreye polis girdi. Cihazı görünce dolandırıcıların tuzağı olabileceğini düşünen üniversite öğrencisi polise haber verdi. Vatandaşlar ise hem ATM’yi inceledi hem de işlem yaptı.
Olay, Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Altınkum Kavşağı’ndaki ATM Park’ta meydana geldi. Akdeniz Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Kıvanç H., kartından para çekmek için kartını ATM’ye yerleştirdi. Kısa süre sonra ekranda hata iletisi alan Kıvanç H., ATM’de tuzaklama olabileceği şüphesiyle incelemeye başladı. Ekranın üst kısmında kamera benzeri bir aygıtı da gören Kıvanç H., durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri de inceledikleri aygıta bir anlam veremeyince uzman ekiplerden destek istendi.
Bu sırada bazı vatandaşların ATM’de kamera olabileceği uyarısına aldırış etmeden hem işlem yapıp hem de ATM’yi incelemeleri dikkat çekti. Uzman ekiplerin yaptığı incelemede ATM’deki kameraya benzeyen aygıtın bir sensör olduğu anlaşıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.