Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi Yılı

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, “Biz de özellikle o nesilleri yetiştirmenin mayasını atan Hoca Ahmet Yesevi Hazretleri’ni Türk toplumuna tanıtmak istiyoruz" dedi.Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, “Biz de özellikle o nesilleri yetiştirmenin mayasını atan Hoca Ahmet Yesevi Hazretleri’ni Türk toplumuna tanıtmak istiyoruz" dedi.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Yıldız bir restoranda düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yıldız, Hoca Ahmet Yesevi felsefesini yaymanın, Türk dünyasında birlik ve beraberlik için çalışacak nesiller yetiştirmek anlamına geldiğinin altını çizerek, "Biz de özellikle o nesilleri yetiştirmenin mayasını atan Hoca Ahmet Yesevi Hazretleri’ni Türk toplumuna tanıtmak istiyoruz. Ahmet Yesevi Üniversitesinin 1991’de Türk dünyasında Hoca Ahmet Yesevi’nin felsefesine uygun nesiller, yöneticiler yetiştirmek amacıyla kuruldu. Üniversitenin kuruluşu, Türk cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarını ilan edişinin 25’inci yıl dönümüne rastlamaktadır” ifadelerini kullandı.
Hoca Ahmet Yesevi’yi tanıtmaya devam etmek istediklerini vurgulayan Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in üniversiteye çok önem verdiğine dikkat çekti.
“AHMET YESEVİ FELSEFESİNİ YAYMAK DEMEK TÜRK DÜNYASINDA BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN ÇALIŞACAK YENİ NESİLLER YETİŞTİRMEK DEMEKTİR”
Yıldız, Nazarbayev’in, Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyinin 5. Liderler Zirvesi’nde Ahmet Yesevi Üniversitesini, Türk dünyasının ortak üniversitesi yapma teklifinde bulunduğunu hatırlatarak, “Üniversitemiz o toplantıya katılan liderlerin desteğiyle birlikte Türk dünyasının ortak üniversitesi oldu. Bu da Hoca Ahmet Yesevi adını taşıyan üniversite için çok önemli bir husus, bu demektir ki tekrar özlerimize dönüyoruz. Ahmet Yesevi felsefesini yaymak demek Türk dünyasında birlik ve beraberlik için çalışacak yeni nesilleler yetiştirmek demektir” şeklinde konuştu.
“BUGÜNE KADAR GERÇEKLEŞTİRİLEMEYEN BİR HOCA AHMET YESEVİ FİLM İDEALİMİZ VAR”
TRT Diyanet ile birlikte ortak bir proje “Ahmet Yesevi Belgeseli” çalışması gerçekleştirileceğini söyleyen Yıldız, “Bugüne kadar gerçekleştirilemeyen bir Hoca Ahmet Yesevi film idealimiz var. Finansını temin edebilirsek bu yıl itibariyle Hoca Ahmet Yesevi filmini de Türkiye’de Değişik şehirlerde sahnelenecek” diye konuştu.
“UNESCO 2016 HOCA AHMET YESEVİ YILI”
Bu yılın "UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla yapacak etkinliklere dikkat çeken Yıldız, “Bu yıl 8 uluslararası kongre, sempozyum ve bilgi şöleni düzenlenecek” ifadelerini kullanarak, gerçekleştirilecek Ahmet Yesevi’yi anlatan belgesel film çekimleri ile vurgulayarak, yayın faaliyetlerine ağırlık verdiklerini söyledi.
“DİZİDEN ZİYADE BİR SİNEMA FİLMİ”
Konuşma sonunda basın mensuplarının sorularının cevaplandıran Yıldız, çekilecek Hoca Ahmet Yesevi filminde, Hoca Ahmet Yesevi’yi kimin canlandıracağına ilişkin şu yanıtı verdi:
“Bizim düşüncemiz 2 saatlik bir belgesel yapmak diziden ziyade bir sinema filmi yapmak bu konuda da ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisini yakından takip ediyorum. O ekiple temasa geçtik. Filmde de o ekiple çalışmayı düşünüyoruz. Kısa zamanda da bu konuyla ilgili gerekli adımları atacağız”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.