Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Umut Çınarı Başkent Vizyon Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi açıldı

Dünya Yaşlılık Derneği ve Dünya Markalar Derneği’nin hayata geçirdiği Umut Çınarı Projesi kapsamında Ankara’da Umut Çınarı Başkent Vizyon Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi’nin açılışı yapıldı.Umut Çınarı Başkent Vizyon Huzurevi...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2016 19:54
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2016 19:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya Yaşlılık Derneği ve Dünya Markalar Derneği’nin hayata geçirdiği Umut Çınarı Projesi kapsamında Ankara’da Umut Çınarı Başkent Vizyon Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi’nin açılışı yapıldı.
Umut Çınarı Başkent Vizyon Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi Ankara Balgat’ta açıldı. Rusya, Fransa, Almanya başta olmak üzere birçok ülkeden yaşlıları Türkiye’de ağırlamak için hazırlanan proje ile rehabilitasyon ve sağlık turizmi konusunda Türkiye’nin ilk üçe girmesi hedefleniyor.
Umut Çınarı Başkent Vizyon Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi’nin açılışında konuşan Dünya Yaşlılık Derneği ile Dünya Markalar Derneğinin Başkanı Umut Çınar, “Umut Çınar Türkiye’nin birçok şehrinden aramıza katıldılar, yurtdışından Almanya’dan, Hollanda’dan Amerika’dan, Fransa’dan, Rusya’dan aramızda olan birçok gönül dostuna dostlarımıza, bütün kalp dostlarına teşekkür ediyorum. Biz 2011 yılında kurulduk, Dünya Yaşlılık Derneği olarak birçok ekibimizle büyüyerek devam ettik. 2015 yılında engelli ve çocuklar için rehabilitasyon merkezimizi açtık. Orada ismimizi vakfettik, Umut Çınarı ve Umut Çınarım adı altında Türkiye’nin her yerinde tesisler kurulmaya başlandı ama bizim esas işimiz, Dünya Yaşlılık Derneği olarak yılın derneği ödülünü aldıktan sonra markalaşma sürecimizi tamamlayınca kuruluma gittik ve Umut Çınarı Projesini oluşturduk” dedi.
Türkiye’nin dört mevsimin olduğu, termal tesislerin olduğu, yurtdışında dört ay geceyi yaşayıp da sedef hastalığından dolayı Türkiye’ye gelmek isteyenlere kapısını açan bir Umut Çınarı Projesi haline geldiklerini belirten Umut Çınar “Bugün burada açtığımız yer halkımıza açık olan, sürdürülebilirliği için maliyetlerinin alındığı bir yer. Amacımız Türkiye’de ve yurtdışında yapmış olduğumuz görüşmelerle birlikte Sağlık Turizmi 10. Kalkınma Planı’nda 3. ve 4. bileşeni olan sağlık turizmi projesini Umut Çınarı Projesi ile hayata geçirmek” diye konuştu.
Türkiye’nin yaşlılara gösterdiği davranışın örnek alınması gerektiğini belirten SeVaYur CEO’su Savelyiev Valeriy ise, “Örnek alınacak bir davranış. Bizim için Türkiye’de yaşlılara gösterilen saygı örnek alınacak bir davranıştır. Ben Türklerin ne kadar çok işine düşkün olduğunu, işlerini iyi yaptığını 90’larda Rusya’da gaziler için yapılmış bir hastanede şahit oldum. O zamandan beri Türklere büyük bir saygı duyuyorum. Büyüklerimiz bizim geleceğimizdir. Son yaşadığımız olaylara bakılırsa Rusya’da olumsuz bir bakış yok. Zor dönemlerde gerçek kardeşlik ve arkadaşlık ortaya çıkar. Bu daha güzel bir ilişki kurmanın vesilesidir” dedi.
“Sadece Türkiye’deki vatandaşlarımız için değil, insanlık için bir kaledir Türkiye”
Türk milletinin birçok verdiği mücadeleyi başka bir milletin yapamayacağını söyleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise, terör örgütü destekçileri çevrelere seslenerek “Çekilin DAEŞ’in arkasında 1 aylık ömrü var, çekilin PKK’nın arkasından 1 haftalık ömrü var, çekilin FETÖ’nün arkasından 1 haftalık ömrü var. Her üçünü de Türkiye’ye karşı hareketlendiren unsurların tamamı küresel finans oligarşisidir. Küresel finans oligarşisi şu anda bir büyük hazırlığın içindeler. Dünyayı büyük bir savaşa götürmek istiyorlar. Onun için Putin’den kurtulmak istiyorlar, onun için Sayın Erdoğan’sız bir Türkiye dayatıyorlar, onun için Obama’yı etkisizleştirdiler. Clinton’lu bir Amerikan seçim sonucu çıkarsa dünya koşar adım bir savaşa götürülecektir. Bu savaşın en kirli yüzünü göreceğimiz adres bu coğrafya üzerinde şekillendirilmek istenecektir. Sadece Türkiye’deki vatandaşlarımız için değil, insanlık için bir kaledir Türkiye. Türkiye güçlü olduğunda insanlık yeniden ayağa kalkacaktır. Bugün iki medeniyet arasında müthiş bir mücadele var. Birisi yaşlılarına bir ‘öf’ bile demeyen medeniyet anlayışı, diğeri de yaşlıları ve çocuklarını kendine yük gören medeniyet anlayışı” dedi.
“Bu toprakların zenginleşmesine, demokrasisinin güçlü olmasına, merhametin ve şefkatin güçlü olmasına Afrika’daki çocukların ihtiyacı var” diyen Külünk, Umut Çınarı’nın Senegal, Gazze, Nijerya’daki çocuklara koşması gerektiğini ifade ederek, “Türkiye güçlü olduğu zaman Afrika’da hiçbir yaşlı açlıktan ölmeyecektir, Afrika’daki hiçbir çocuk sütsüz kalmayacaktır. Onun için önce güçlü Türkiye” ifadelerini kullandı.
Açılışın ardından davetliler Umut Çınarı Başkent Vizyon Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezini ve merkezde açılan sergiyi gezdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.