Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Umurbey Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Satranç Turnuvası başladı

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet turnuvası yoğun katılım ile başladı.İki kategoride düzenlenen satranç turnuvasının açılışında konuşan Umurbey Belediye Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Umurbey Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Satranç Turnuvası başladı

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet turnuvası yoğun katılım ile başladı.

İki kategoride düzenlenen satranç turnuvasının açılışında konuşan Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, “Bu turnuva beni fevkalade heyecanlandırdı. Satrançla beraber turnuvamızı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımıza eda ederek daha da anlamlı kılmak istedik. Biliyorsunuz satranç oyunu çocuklarda zeka seviyesinin gelişmesine çalışmayan beyin hücrelerinin çalışmasına, hayatı boyunca karar verirken doğruyu bulmaya yardımcı olan bir oyundur. Biz satrancın önemine vurgu yapmak, satrancın çocukların gelişiminde ne kadar önemli olduğunu vurgulamak maksadıyla bu turnuvayı yapıyoruz. Sağ olsun yaklaşık 60 çocuğumuz turnuvaya katılım gösterdiler. Bizlerde bu turnuvanın geleneksel hale gelmesi için belediye olarak elimizden geleni yapacağız. Onları küçük ödüllerle teşvik edeceğiz. Gerekirse Umurbey Belediyespor bünyesinde branş açacağız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.