Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Umreye Giden Uygur Türklerini Dolandıran Şahıslar Yakalandı

Urumçi’den umreye gitmek için İstanbul’a gelen 98 Uygur Türkü’nü sahte pasaportla Suudi Arabistan’a götürmek isteyen 4 Kırgız vatandaşı, Atatürk Havalimanı’nda tarafından yakalandı. 98 Uygur Türkü de sınır dışı edilmek üzere...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Urumçi’den umreye gitmek için İstanbul’a gelen 98 Uygur Türkü’nü sahte pasaportla Suudi Arabistan’a götürmek isteyen 4 Kırgız vatandaşı, Atatürk Havalimanı’nda tarafından yakalandı. 98 Uygur Türkü de sınır dışı edilmek üzere gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Uygur Türklerini İstanbul aktarmalı olarak kaçak yollarla umreye götürmek için anlaşan 4 Kırgız vatandaşı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gitmek için değişik havayollarından bilet aldı. Orijinal pasaportları ile Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nden çıkış yapan grup üyeleri bilet aldıkları Ercan uçaklarına binmedi. Pasaport kontrolünden sonra olayı organize eden 4 kişiden daha önceden hazırlanan sahte Kırgızistan pasaportları ve Cidde uçağı için hazırlanmış biniş kartlarını alan 98 kişi, uçağa binmeden önce polis ekipleri tarafından terminal içinde toplandı.
Atatürk Havalimanı Araştırma Büro Amirliği ekipleri 98 kişi sahte pasaportlarla umreye götürmek isteyen Kırgız uyruklu K.T., A.S., K.A. , K.R.’yi gözaltına aldı. Uygur Türkleri, umreye gitmek için kişi başı yaklaşık 2 bin 500 Avro ve 300 dolarda bilet parası verdiklerini belirtti.
Atatürk Havalimanı Araştırma Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan 98 Uygur Türkü ifadelerinin alınmasının ardından sınır dışı edilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.