Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Umreye Gidecek Roman Vatandaşlar İçin Tören Düzenlendi

İzmir AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’nca başlatılan proje kapsamında, İzmir ve Manisa’dan umreye gönderilecek 30 Roman vatandaş için uğurlama töreni düzenlendi.İzmir’de Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 22:37
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 22:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’nca başlatılan proje kapsamında, İzmir ve Manisa’dan umreye gönderilecek 30 Roman vatandaş için uğurlama töreni düzenlendi.
İzmir’de Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahalle olan Yenişehir semtinde umreye gidecek Roman vatandaşlar için uğurlama töreni düzenlendi. Uğurlama törenine katılan ve burada bir açıklama yapan AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Rifat Sait, proje kapsamında ilk aşamada İzmir ve Manisa’da 33 Roman vatandaşın umreye gönderileceğini belirterek, ilk kafilenin çarşamba günü İzmir’den uğurlanacağını söyledi.
Projenin sadece İzmir ve Manisa ile sınırlı kalmayacağını aktaran Sait, farklı illerde başka grupların da yıl içinde umreye gönderileceğini aktardı. Sait, “Toplam 330 kişiyi göndereceğiz. Hayır yapmak isteyenler projeye destek verebilirler. Umreye gitmek isteyen ve maddi durumu iyi olmayanlar, proje çerçevesinde kaymakamlıklar ve valiliklere başvurabilir" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.