Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ümraniye Belediyesi 15 Temmuz’un çizgi filmini yaptı

Ümraniye Belediyesi, 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY’nin darbe girişimine karşı gösterilen kahramanlıkları anlatan "Evlat" adlı çizgi film yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2017 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2017 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Ümraniye Belediyesi, 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY’nin darbe girişimine karşı gösterilen kahramanlıkları anlatan "Evlat" adlı çizgi film yaptı.

Ümraniye Belediyesi, FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması) üyesi askerler tarafından 15 Temmuz’da yapılan hain darbe girişimi esnasında gösterilen kahramanlıkları anlatan “Evlat” isimli çizgi film yaptı. 15 Temmuz darbe girişimini çocuklara ve gelecek nesillere anlatmayı amaçlayan "Evlat" çizgi filmi düzenlenen programla tanıtıldı. Tanıtıma Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile davetliler ve basın mensupları katıldı.

Programda ilk olarak Evlat çizgi filminin fragmanı katılımcılara izletildi. 15 Temmuz gecesi şehit olan Muhsin adlı darbe şehidinin oğlu Ömer’in gözünden darbe girişiminin anlatıldığı çizgi filmde, 2023 yılında dedesi ile birlikte Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçtiği esnada darbe girişimini hatırlayan Ömer’in dedesi, çizgi filmde yaşanan kahramanlıkları torununa anlatıyor.

"Çocuklara hain çetenin ülkeye nasıl kastettiğini anlatacak"

Çizgi film hakkında konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “15 Temmuz gecesi bu memleketin bağrına saplanmak istenen hançerin ne olduğunu kimler tarafından saplanmak istendiğini torununa anlatan bir Hasan dede, torun Ömer de o gece Boğaziçi Köprüsü’nde şehit olan Muhsin’in oğlu. Çizgi film enstrümanını kullanarak özellikle yeni yetişen ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklara o günü idrak edemeyen çocuklara hain çetenin bu ülkeye nasıl kastettiğini anlatan bir daha aynı yanlışa düşmemesi için ülkenin uyaran ve eğiten bir çizgi film olacak” dedi.

Çizgi filmi geniş kitlelere izletmeyi hedeflediklerini ifade eden Başkan Can, “Biz ticari bir kuruluş değiliz nerede izletmemiz mümkünse orada izletiriz. Bizim için önemli olan genç kuşakların bunu seyretmesi. Hedefimiz geniş kitlelerin seyretmesidir. 3 ay içinde tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.