Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UMKE, AFAD Ve Jak’tan Nefes Kesen Tatbikat

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından UMKE, AFAD ve JAK ekiplerine yönelik arama kurtarma eğitimleri verildiği kampın sonunda, gerçeğini aratmayan bir tatbikat düzenlendi.Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Ulusal Medikal...

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından UMKE, AFAD ve JAK ekiplerine yönelik arama kurtarma eğitimleri verildiği kampın sonunda, gerçeğini aratmayan bir tatbikat düzenlendi.
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Kastamonu İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile Ilgaz Jandarma Dağ Arama Kurtarma Timi (JAK) ekiplerine yönelik, teorik ve uygulamalı olarak dağcılık, dağda arama kurtarma, dağ hastalıkları, kazazedelere ilk yardım, iple iniş teknikleri gibi konularda eğitimler verilirken, verilen eğitimde gerçekleştirilen tatbikatlar da nefesleri kesti.
27-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen teorik eğitimlerinin ardından kampın son gününde UMKE, AFAD ve JAK ekipleri, arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Pınarbaşı ilçesine bağlı Ilıca köyünde bir dağlık alanda yapılan arama kurtarma tatbikatında senaryo gereği dengesini kaybederek kayalıklara düşen bir kişi ortak düzenlenen tatbikat sonrası kurtarıldı. Nefes kesen tatbikat gerçeği aratmadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.